pondelok, 11 marec 2024 09:49

Veľkonočné tvorivé dielne pre žiakov v Baníckom múzeu Doporučený

Napísal(a) E. Hemélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva všetkých žiakov materských a základných škôl na už tradičné tvorivé dielne s veľkonočnou tematikou.
V snahe priniesť niečo nové, tento rok múzejníci spojili veľkonočné tvorivé dielne s práve prebiehajúcou výstavou Valašský rok/Pásztoresztendő. Školáci sa zahrajú rôzne interaktívne hry a popritom sa dozvedia veľa zaujímavých informácií o tradíciách a zvyklostiach pastierov v predveľkonočnom období. „Pred veľkonočnými sviatkami sa rodia jahniatka a nielen tie. Pastieri mali v tomto období množstvo práce, plnili dôležité úlohy a my by sme radi deťom priblížili túto tradičnú atmosféru predsviatočných príprav. Touto aktivitou pokračujeme v téme výstavy Valašský rok/Pásztoresztendő,“ uviedla múzejná pedagogička Mgr. Gabriella Badin. Deti odídu domov nielen plní nových zážitkov a informácií, ale odnesú si aj vlastnoručne vyrobené veľkonočné dekorácie. 


2024 03 11 Plagát   Veľkonočné tvorivé dielneVeľkonočné tvorivé dielne budú prebiehať od 11. marca do 27. marca 2024, každý pracovný deň od 8:00 hod. do 15:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave (Nám. baníkov 25). Samotná aktivita potrvá 60 minút a je spoplatnená sumou 2 eurá na žiaka. Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný.

Tešíme sa na všetky deti!

 

Informovala:

Erika Hermélyi Gecelovská

 

Čítať 192 krát Naposledy zmenené utorok, 12 marec 2024 20:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!