piatok, 19 apríl 2024 14:11

Deň Zeme pre školákov a rodiny s deťmi v Baníckom múzeu v Rožňave Doporučený

Napísal(a) E. Hermélyi Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo na Deň Zeme pre školákov a rodiny s deťmi bohatý program. Tohtoročnou ústrednou témou Dňa Zeme v Baníckom múzeu je voda. Prostredníctvom tejto aktivity múzejníci poukážu na jej dôležitosť v živote človeka a v prírode. Vysvetlia školákom, ako to s vodou v prírode vlastne je a čo je vhodná a nevhodná regulácia vodných tokov. Cez pokus sa tiež zamerajú na problematiku znečistenia vôd a dôležitosť ich čistenia a opätovného využívania.

Porozprávajú sa s deťmi i o ďalších spôsoboch šetrenia s vodou. Niektorí školáci si zasa vypočujú prednášku o vode v jaskyniach, prehliadnu si prírodovednú expozíciu múzea a budú mať možnosť vidieť zaujímavé zbierkové predmety, ktoré sú obvykle uložené v múzejnom depozitári. Nakoniec si žiaci zasadia svoj vlastný stromček, ktorý si zoberú so sebou domov.

Starších školákov bude čakať zaujímavá prednáška MVDr. Andrey Balážovej zo Správy NP Slovenský kras o mokradiach napájaných vodami Slovenského krasu.

2024 04 22 Den Zeme„Najmä vďaka spolupráci s organizáciami ako sú Lesy SR – Škôlkárske stredisko Čermošná v Krásnohorskej Dlhej Lúke a Správa NP Slovenský kras v Brzotíne môžeme zábavnou a interaktívnou formou poukázať na nevyhnutnosť ochrany prírody,“ uviedla múzejná pedagogička Mgr. Brigita Nagyová.

Podujatie bude prebiehať 22. apríla 2024 počas celého dňa v Zážitkovom centre Sentinel (Šafárikova 43, Rožňava) v rámci Župných dní Košického samosprávneho kraja. Od 8:00 hod. do 13:00 hod. budú pripravené aktivity pre žiakov materských a základných škôl, od 13:00 hod. do 16:00 hod. múzejníci pozývajú na podujatie aj rodiny s deťmi. Aktivita potrvá 60 minút a je spoplatnená sumou 2 eurá / 1 euro na osobu (2. stupeň ZŠ). Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet žiakov je limitovaný.

 

Tešíme sa na všetky deti!

Kontakt:
Mgr. Brigita Nagyová
e-mail:
tel.: 0944 786 722

 

Informovala: Erika Hermélyi Gecelovská 

Čítať 75 krát Naposledy zmenené sobota, 20 apríl 2024 09:55

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!