utorok, 03 september 2013 09:56

Znovu sa otvorili aj brány Materskej školy na Ulici kyjevskej v Rožňave

Napísal(a) Mária Mikulecká
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ako každý rok v tomto čase sa 2. septembra 2013 otvorili aj brány Materskej školy na Ulici kyjevskej v Rožňave. Ešte minulý týždeň sa učiteľky snažili pripraviť v svojich triedach čo najkrajšie prostredie pre deti, vyzdobili si svoje triedy, spálne, chodby – a dnes sa škôlka otvorila deťom.
V triedach dnes privítali deti učiteľky. Niektoré deti už prostredie škôlky poznajú, pretože sa po prázdninách vrátili do dôverne známeho prostredia, aby tu opäť stretli svojich kamarátov. Pre niektoré deti to však bol ich naozaj prvý deň v škôlke. Samozrejme, že ráno nechýbali ani slzičky pri lúčení s mamkou, či ockom, ale počas dňa sa postupne deti zoznamovali s novým prostredím, zoznámili sa s kamarátmi a láskavý prístup učiteliek im pomáha aklimatizovať sa v prostredí škôlky.
Materská škola na Ulici kyjevskej v Rožňave ponúka deťom okrem štandardného výchovno-vzdelávacieho procesu aj rôzne iné aktivity. Sú to rôzne krúžky (napr. dramatický, literárny, Legodacta, tanečný krúžok atď.) a svoju činnosť realizuje aj v rámci rôznych projektov (enviromentálny projekt, projekt Srdce nad dlani, projekt

Hviezdička, zdravá výživa atď.). Všetky aktivity s deťmi sa realizujú hravou formou, pretože hra je pre dieťa zábavou, učenie formou hry mu umožňuje učiť sa prirodzeným, uvoľneným spôsobom, pre neho najvyhovujúcejším. Pre deti predškolského veku je hra edukačným fenoménom. Aby hra priniesla svoj účel, dieťa pri nej potrebuje prirodzenú podporu a vedenie dospelých. Preto deťom pripravujeme edukačné prostredie, a hlavne sa im venujeme, darujeme im svoj čas, keď sa hrajú. Učiteľky materských škôl posúvajú svoju prácu dopredu vďaka svojej invencii, predstavivosti, využívaniu odborných vedomostí, ale aj fantázii a tvorivosti. 

Text: Mária Mikulecká
Foto: Bc. Petr Mikulecký

Čítať 3365 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!