nedeľa, 03 marec 2024 20:10

Do štvrťfinále KFL postúpili aj futbalisti Krásnohorskej Dlhej Lúky Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zimný pohár predsedu KSK, ako tiež nazývajú Krajskú futbalovú ligu vo Východoslovenskom futbalovom zväze, v prvý marcový víkend iba potvrdil, že to bolo dobré rozhodnutie riadiaceho orgánu, ktorý spolu s Košickým samosprávnym krajom sa takto rozhodol o tejto zimnej prestávke, aby sa prihlásené mužstvá riadenené VsFZ, ale tiež z nižších súťaží ObFZ počas nej rozohrali a takto pripravené nastúpili koncom tohto mesiaca do svojich ligových súťaží.

Najprv v sobotu sa predstavili kluby zo skupiny ObFZ na ihrisku v Moldave n/Bodvou, ktoré postúpili do 3. kola: Z nášho horného Gemera sa úspešne predstavili futbalisti TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka, ktorí nastúpili proti súperovi zo spišskonovoveského klubu TJ Slovan Smižany.

Druhý zápas patril mužstvám Družstevník Malčice a Družstevníku Tušice – TNV. Boli to pomerne vyrovnané stretnutia, s väčším šťastím pre Dlhú Lúku a Družstevník Malčice. Druhé spomínané mužstvo postúpilo do semfinále až po pokutových kopoch.

Nedeľa patrila najmä klubom súťažiacim vo VsFZ. Z nich si najlepšie počínali Rožňavčania, ktorí v 7. kole nadelili svojmu súperovi desať! Dlho sme čakali tiež na výsledky mužstiev zaradených do skupiny ObFZ, kde sme mali zastúpené naše najväčšie prekvapenie – futbalistov FK Hrhov. Svoje vystúpenie však ukončili v súboji až na pokutové kopy. 

Poďme sa však bližšie pozrieť na jednotlivé zápolenia spomínaných kolektívov:

Sobota 2.3.2024

 

Skupina ObFZ

TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka – TJ Slovan Smižany 3:2 (2:1). G: M. Boroš 2, T. Hegedus – P. Kellner, P. Klárik (vlastný KDL). R: R. Drenko.

ZOSTAVY:

DLHÁ LÚKA: M. Manko (C)L. Varga, I. Bošela, R. Bubenčík, A. Rigó, A. Kerekeš, R. Madarász, P. Klárik, A. Prónyai, M. Boroš,

SMIŽANY: V. PetruškoO. Gavalier (C), A. Gajan, P. Hurajt, B. Hudzik, J. Gál, A. Liskay,

T. Hlucháň, V. Žonda, M. Jartys, M. Pollák.

Hoci gemerské mužstvo v tomto zápase podalo dobrý výkona a porazilo súpera zo Spiša zaslúžene aj vďaka výbornému výkonu brankára Manka, nezávislí diváci prítomní na zápase konštatovali, že nepostúpilo futbalovejšie mužstvo. I tak Dlholúčania potvrdili, že majú dobrý kolektív, ktorý je schopný hrať aj vyššiu súťaž ako je 7. liga ObFZ Rožňava. Iba sa na to treba rozhodnúť.

TJ Družstevník Malčice – OŠK Tušice – TNV 2:2 (1:0). Na pokutové kopy 4:3. G: M. Kanči, J. Beňák – Ľ. Novák, M. Moroz. ČK: K. Hrabovčin – 0, ŽK: P. Kolok, D. Kanči, E. Vašš, D. Táncoš – N. Nisky. R: J. Mano – J. Bak – Jenčík, M. Hrinda.

Nedeľa 3.3.2024

Skupina ObFZ

 

TJ Hornád Ždaňa – FK Hrhov 2:2 (0:2). Na pokutové kopy 5:3. G: D. Pastor, M. Lukáč – D. Grulyo, S. Žiga. R.: V. Tóth.

ZOSTAVY:

ŽDAŇA: J. KarajošL. Török, M. Lukáč, P. Steininger (C), D. Deák, E. Nevelöš, S. Pusztai, D. Pastor, D. Lipnický, J. Lučkai, P. Uhľar.

HRHOV: A. HerczegZs. Viszlay, R. Grosmann, A. Herczeg, S. Žiga, D. Šimko, Z. Uveges (C), R. Horváth, D. Grulyo, D. Jánosdeák, S. Dunka.

Hrhovčania aj v tomto stretnutí príkladne bojovali so súperom z ObFZ Trebišov, ktorý po jesennej časti vedie tabuľky 7. ligy. Prvý polčas viedli dokonca 2:0. Bojovnosťou však nevydržali celý čas. Ždaňania do konca zápasu dokázali vyrovnať stav. Na pokutové kopy potom už nedali šancu Hrhovčanom, keď premenil všetkých päť pokutových kopov, kým Hrhovčania premenili iba tri a to rozhodlo o postupe Ždaňanov do štvrťfinále súťaže. Hrhovčanom však treba poďakovať za výkon v tejto súťaži, keď v normálnom čase neprehrali zo štyroch zápasov ani raz. 

V tabuľke KFL po 4. kole obsadili Hrhovčania 3. priečku, a to dokonca pred futbalistami Krásnohorskej Dlhej Lúky, ktorí sú zatiaľ na 4. mieste! Tí si však svoje umiestnenie po 10. marci ešte môžu vylepšiť.

kfl strelci 3TJ Tisa Trakany – TJ Internacionál Hraň 1:4 (1:3). G: T. Krestyánko – J. J. Šimko 3, M. Kaňský. ŽK: A. Lakatos, J. Popovič, Z. Kočiš, V. Jaščg – 0. R: J. Gašpar – J. Székely, D. Puškáš.

ZOSTAVY:

TRAKANY: Z. Kočiš (C), L. Kalló, J. Ivan, J. Popovič, T. KRESTYÁNKO, N. Bálint (C), P. Ballók, A. Lakatos, D. Dócs, V. Jaščeg.

HRAŇ: J. Segedy (C) - P. Andorko, J. Juroš, A. Barna, E. Barna, J. Šimko, P. Krajník, M. GeročT. Švanda, M. Kaňský, R. Himaľ.

Úlohu favorita v tomto stretnutí potvrdili futbalisti Interu Hraň, ktorí poľahky zdolali svojho súpera z Trakian. 

 

TABUĽKA KFL -sk ObFZ PO 4. KOLE: https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/vsfz/s/4740/tabulky/?part=65361ee5ce98c35fd28a14bd&tableView= klik !

 

SKUPINA VSFZ

Nedeľa 3.3.2024

TJ Dvorníky-Včeláre – FK Krásnohorské Podhradie 4:1 (0:0). G: J. Ilavský, R. Grulyo, R. Rybár, K. Bolló – R. Ferdinand. ŽK: G. Bohunický, J. Ilavský – J. Erdofalvi, N. Luko. R: Z. Lang – J. Brostl, V. Tóth. R: M. Macko – T. Dako, D. Pužér.

ZOSTAVY:

DVORNÍKY-VČELÁRE: R. Novák (C) - G. BohunickýH. VozniukJ. DžupírR. GrulyoK. BollóD. SinovickýO. SlavkayR. RybárR. Kristóf ErdélyiJ. Matúš Červeňák.

PODHRADIE: G. LaczkóD. Vojčík (C)M. ĎuríčekR. FabiánN. LukoR. FerdinandA. VaškoD.  BodnárR. SzkokanD. FreivoltD. .Vozár

Súperi zo VI. ligy VsFZ sú v tabuľke tejto súťaže na opačných pozíciách. Kým Dvorníky si vybojovali druhé miesto, Krásnohorčania sa stále usilujú opustiť iba posledné miesto v tabuľke. Aj v tomto stretnutí ťahali za kratší koniec, čo sa prejavilo najmä v druhom polčase, ktorý prehrali rozdielom triedy.

OFK Perín – MFK Rožňava 0:10 (0:3). G: M. Domik 5, V. Kovernyk 2, Michal Gallo, J. Ďuríček, Š. Domik.

ZOSTAVY:

kfl strelci kfl 7aPERÍN: P. VarhoľákL. HajdukM. Hajduk (C)R. HorňákJ.  VandákD.l BirošJ. ŽigaD. SpišákL. MolnárŠ. SmetankaM. Slávik.

ROŽŇAVA: M.  DomikV. KovernykD. OraveczZ. KótaiM. GalloF. SzabóR. Tobias ŽelinskýJ. FedorG.  Majoroš (C)F. GalloJ. Ďuríček

Vedúce mužstvo tabuľky KFL po 6. kole MFK Rožňava, doteraz nestratilo v zimnej súťaži ani bod. Po 7. kole má 7 víťazstiev a skóre už 37:4. Svojho prenasledovateľa na druhom mieste tabuľky rozniesli, ako sa hovorí: na kopytách. Strelecky vynikol Michal Domik s polovicou gólov zaznamenaných mužstvom. Bolo to najvyššie víťazstvo Rožňavy v zimnom turnaji tohto roku. Perínu, ktorý hráva VI. Košicko-gemerskú ligu slúži najlepsi domik hornakku cti, že vydržal „trénovať“ v tomto zápolení deväťdesiat minút.

Michalovi Domikovi (na obr. vpravo) sa podaril ďalší husársky kúsok, keď s 15 gólmi na svojom konte sa stal najlepším strelcom skupiny VsFZ hrajúcej na ihrisku v Moldave n/Bodvou. Spoločne s víťazom skupiny VsFZ hrajúcej na ihrisku Janigová 2 Patrikom Horňákom (obr. vpravo) z TJ Družstevník Malá Ida sa stali najlepšími strelcami tohto ročník KFL sk VsFZ. A to je ďalší nemalý úspech tohto mladého rožňavského futbalistu. Gratulujeme!

 

TABUĽKA KFL sk VSFZ PO 7. KOLE: https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/vsfz/s/4740/tabulky/?part=659681c7b3ef101ab3aa674c&tableView= Klik!

 

Pripravil MG od

Čítať 252 krát Naposledy zmenené pondelok, 04 marec 2024 15:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!