streda, 17 júl 2019 16:39

Letná škola animovaného filmu v Dome tradičnej kultúry Gemera Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo v termíne 12. až 16. augusta 2019 (pondelok – piatok) 6. ročník letnej filmovej školy. Pod vedením skúsených lektorov si účastníci dielne pozrú ukážky významných animovaných filmov, naučia sa pripraviť scenár, vyskúšajú si rôzne techniky animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, kriedovú a vytvoria animovaný film. „Hlavným lektorom je už osvedčený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež,“

uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje: „Pod jeho vedením sa deťom darí vytvárať spoločne animované filmy, ktoré získavajú priaznivé ohlasy divákov a ocenenia odbornej poroty na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA od čestných uznaní až po miesta na prvých, či druhých priečkach.

„Zaujímavou možnosťou je naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie ruchov, montáž filmu. Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne spoločným úsilím všetkých účastníkov krátky animovaný film, ktorý uvedieme v premiére v piatok 16. augusta 2019 v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava)," dodáva autorka projektu Anežka Kleinová.

ANIMOsCool je súčasťou projektu na podporu kultúrno-osvetovej činnosti. Projekt z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.

Projekt je určený pre tvorivých záujemcov všetkých vekových kategórií (od 10 rokov), konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) denne od 8.00 do 16.00 hod. formou denného tábora.

Poplatok: 50 € (v cene je školné, materiál, obed a pitný režim)
Počet účastníkov je limitovaný! Termín na prihlásenie a uhradenie poplatku: do 7. 8. 2019

Prihlášky a info:
Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava.

Anežka Kleinová

 

Čítať 1360 krát Naposledy zmenené streda, 17 júl 2019 17:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!