utorok, 13 júl 2021 15:20

Úsmev, ktorý spájal – Najpopulárnejší muž v krajine

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Ústavom pamäti národa ponúka pre študujúcu mládež i širokú verejnosť v rámci projektu Tajomstvá v literatúre IV. výstavu fotografií dejinných udalosti roku 1968 pod názvom „Alexander Dubček – Úsmev, ktorý spájal“. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

Alexander Dubček bezpochyby patrí medzi najznámejšie osobnosti Slovenska, radíme ho medzi slovenských velikánov 20. storočia. Väčšina ľudí si ho pamätá ako srdečného človeka a politika s úsmevom. A v neposlednom rade patrí medzi najznámejšie slovenské osobnosti v Európe i vo svete.

2021 07 13 Úsmev ktorý spájal page 001 1„Prostredníctvom rôznorodých aktivít projektu prinášame širokej verejnosti, všetkým vekovým kategóriám, možnosti, ako nájsť svoju duševnú pohodu, nádej, smerovanie života a krásu v každodennom živote,“ povedala odborná pracovníčka úseku náučnej literatúry Anna Kešeláková. „Významné okrúhle výročia sú vždy dôvodom na pripomínanie si osobností s nimi súvisiacich, a to v rôznych formách. Na jeseň 2021 si pripomenieme 100. výročie narodenia Alexandra Dubčeka. V spolupráci s Ústavom pamäti národa sme pripravili o tejto významnej osobnosti besedu i výstavu pre širokú verejnosť. Besedy sa zhostí autor výstavy Mgr. Peter Jašek, PhD., pracovník ÚPN,“ dodala pracovníčka knižnice.

Rok 2021 je Medzinárodným rokom mieru a nádeje. V rámci projektu Tajomstvá v literatúre IV. Vás pozývame do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 na výstavu fotografií dejinných udalosti roku 1968 pod názvom „Alexander Dubček – Úsmev, ktorý spájal“. Výstava potrvá do októbra 2021 a je prístupná v čase výpožičných hodín. O termíne besedy k výstave budeme verejnosť včas informovať. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

Zdroj:
https://www.upn.gov.sk/data/files/upn_letak_dubcek_SK_verzia.pdf
https://historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/aky-bol-alexander-dubcek

 

Čítať 921 krát Naposledy zmenené utorok, 13 júl 2021 17:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!