štvrtok, 21 september 2023 14:01

Obľúbený medzinárodný hudobný festival klasickej hudby Pro musica nostra Gemeriensi opäť aj v Andrássyho obrazárni Doporučený

Napísal(a) A. Terezková
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Hudobné centrum v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja, Vás pozývajú v rámci 3. ročníka festivalu Pro musica nostra Gemeriensi na jedinečný koncert klasickej hudby do príťažlivých priestorov Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí. Koncert sa uskutoční vo štvrtok 5. októbra o 18:00 hod. Počas prvého októbrového týždňa v regiónoch Gemer a Malohont sa jednotlivé koncerty festivalu uskutočnia aj v Kraskove, Rožňave, Ochtinej, Plešivci, Štítniku a Rimavskom Brezove. Záujemcovia si budú môcť vychutnať očarujúce spojenie hudobného zážitku doby minulej či nedávnej s architektonickými skvostmi Slovenska. Organizátor prostredníctvom tohto prepojenia poukazuje na dôležitosť rozvoja tak umeleckej ako aj historickej časti tohto pomyselného zväzku.

2023 10 02 PMN23 gemer 5   plagat 1Návštevníci Andrássyho obrazárne si vypočujú orchestrálnu hudbu napriek tomu, že rozlohou menšie priestory obrazárne to prakticky nedovoľujú. Udeje sa tak vďaka ojedinelému projektu s pôvodným názvom The Future Symphonic Orchestra. Projekt vznikol v čase, kedy virtuálne hudobné nástroje v mnohých prípadoch dokázali plnohodnotne nahradiť zvuk pôvodných. Prostredníctvom špičkových moderných technológií tak v Andrássyho obrazárni zaznejú klavírna hudba a plnohodnotný zvuk digitálneho symfonického orchestra. Svoju virtuozitu ponúkne MIKI SKUTA, klavirista, skladateľ a gitarista, ktorý zahrá sólo klavírnych koncertov naživo sprevádzaný naprogramovaným The Future Symphonic Orchestra. Ako sólistka a komorná spoluhráčka sa pridá NORA SKUTA, jedna z najvýraznejších a medzinárodne aktívnych hudobníkov na Slovensku. Záujemcovia si vypočujú skladby Johanna Sebastiana Bacha a Wolfganga Amadea Mozarta.

Festival sa koná pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku. Zmena programu a účinkujúcich je vyhradená. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal, v budove riaditeľstva Baníckeho múzea v Rožňave na Šafárikovej 31, alebo v mieste konania koncertu hodinu pred jeho začiatkom.

 

JUDr. Anna Terezková

 

Čítať 418 krát Naposledy zmenené štvrtok, 21 september 2023 15:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!