štvrtok, 05 október 2023 11:27

V Baníckom múzeu si dáme odpoveď na otázku: Prečo dnes zabúdame na duševnú rovnováhu Doporučený

Napísal(a) A. Terezková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

"Ako sa nezblázniť zo života" je názov prednášky, na ktorú srdečne pozýva Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Prednáška sa uskutoční pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, ktorý si od roku 1991 pripomíname každoročne 10. októbra. Tento deň bol vyhlásený Svetovou federáciou za duševné zdravie a jeho cieľom je zvyšovať povedomie a poukazovať na potrebu vyššej podpory a ochrany duševného zdravia. 

Počas tejto prednášky sa záujemcovia dozvedia najmä, prečo je tak dôležité duševné zdravie a ako sa oňho správne starať. „Dnes zabúdame na duševnú rovnováhu, a ostávame častokrát ľahostajní k veľkým životným pravdám, ktoré nám nakoniec pripomenie naše telo svojim hlasným NIE! Takto ďalej už nemôžem! Vravíme si, som kúsok od toho, aby som sa zbláznil zo seba, z druhých, zo života... ,”

image003poznamenáva prednášajúci Mgr. Tomáš Poláček. Okrem iného sa bude snažiť poukázať na problematiku zvládania stresu, ako v dnešnej uponáhľanej dobe nevyhorieť, či ako svoju vlastnú nepohodu neprenášať na ostatných. Dotkne sa aj témy efektívnej komunikácie v každodennom živote a takisto konfliktov a ich riešení. 

Prednášajúcim je vojenský psychológ a takisto laureát 26. ročníka ankety Vojenský čin roka v kategórii Pomoc verejnosti, poručík Mgr. Tomáš Poláček. Na toto ocenenie bol nominovaný za proaktívnu psychologickú prácu vo Výcvikovej jednotke vojenských misií, ale taktiež za pravidelné psychologické intervencie či osvetovú a publikačnú činnosť.

Prednáška sa uskutoční 9. októbra 2023 o 16:00 hod. v prednáškovej miestnosti Zážitkového centra Sentinel, Šafárikova 43, Rožňava. Vstup na podujatie je voľný.

 

JUDr. Anna Terezková

Čítať 247 krát Naposledy zmenené štvrtok, 05 október 2023 12:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!