piatok, 23 jún 2017 17:38

Pre milovníkov dobrých kníh pripravili vedomostnú súťaž Perly poznania

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravila pre milovníkov dobrých kníh v rámci projektu Tajomstvá v literatúre vedomostnú súťaž Perly poznania v mesiacoch jún až október 2017 pre širokú verejnosť v troch vekových kategóriách. Súťaž z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Cieľom projektu Tajomstvá v literatúre, ktorého súčasťou je aj vedomostná súťaž pod názvom Perly poznania je zvýšiť informovanosť o slovenskej tvorbe, podporiť čítanie v každom veku“ rozhovorila sa o súťaži pracovníčka knižnice Helena Eleková a pokračovala „V rámci vedomostnej súťaže, ktorá bude realizovaná v štyroch kolách pre tri vekové kategórie chceme prezentovať literárnu tvorbu pre deti, mládež aj dospelých, lebo často tvorí zásobáreň informácií a skúseností. Jednotlivé kolá budú hodnotené, súťažiaci budú zbierať za správne odpovede „perly“. Súťažné otázky nie sú ťažké, sú zamerané na vyhľadávanie literárnych diel, autorov, úryvkov kníh tak, aby sme súťažiacich naviedli k čítaniu. Čítať a prečítať si knihu, ktorú možno na základe krátkeho úryvku prostredníctvom tejto súťaže objavia“ dodala pracovníčka.
Súťaž Perly poznania je zameraná na podporu rozvoja čitateľskej gramotnosti, zvyšovania vzdelanosti a informovanosti detí, mládeže i dospelých. Má za úlohu netradičnými a kreatívnymi formami práce s knihou vytvoriť pozitívny vzťah ku knihe.
V mesiaci jún 2017 prebieha prvé kolo pre všetky tri vekové kategórie. Do súťaže sa môžu záujemcovia zapojiť v ktoromkoľvek kole. Viac informácií, ako aj samotné súťažné otázky sa dozviete priamo v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, alebo na webovej stránke knižnice www.kniznica-rv.sk. Projekt Tajomstvá v literatúre a súťaž Perly poznania z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1327 krát

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!