piatok, 06 september 2019 18:18

Unikátne podujatie v kaštieli Coburgovcov v Jelšave Doporučený

Napísal(a) Lucia Oravec Koreňová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Predposledný prázdninový večer, v piatok 30. augusta 2019 sa v historických priestoroch kaštieľa Coburgovcov v Jelšave konalo nevšedné podujatie. Večer bol spojením rozprávania o klenotoch Gotickej cesty a koncertov lokálnych mladých umelcov rôznych žánrov. Rozprava o príležitostiach a obnove pamiatok, ich využití a diskusiu o dobrovoľníctve predstavili členovia OZ Gotická cesta, David Raška a Peter Palgut. Večer pokračoval Hudobnou nocou u Coburgovcov, ktorej organizáciu podchytila Viera Kozárová pod vedením Mesta Jelšava. Práve pod záštitou a koordinovaním spomínanej Viery Kozárovej sa realizujú aj záchranné a rekonštrukčné práce v kaštieli, pričom s obnovou tejto vzácnej pamiatky pomáhajú aj nezamestnaní.

Hudobnú noc u Coburgvcov odštartovala známa speváčku Karmen Pál-Baláž z Rožňavy. Po nej vystúpila hard metalová kapela Pseudosapiens z Revúcej. Túto zaujímavú fúziu umocnila večerná atmosféra historického kaštieľa v rekonštrukcii, sprístupneného verejnosti pre tento účel. Finančný príspevok z koncertov putoval na podporu OZ Gotická cesta a na obnovu Coburgovské kaštieľa.

Unikátne podujatie finančne podporili Banskobystrický samosprávny kraj, Mesto Jelšava, Mestské múzeum Jelšava, Slovenské magnezitové závody, a. s. Jelšava.

Lucia Oravec Koreňová

Foto: Peter Poboček

 

Čítať 1940 krát Naposledy zmenené sobota, 07 september 2019 08:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!