pondelok, 14 október 2019 18:17

Mestské lesy Jelšava oslavovali štvrťstoročnicu Doporučený

Napísal(a) O. Dúdorová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Od vzniku spoločnosti Mestské lesy Jelšava, s. r. o., ktorá sa svojou činnosťou zameriava na lesníctvo, ťažbu dreva a piliarsku výrobu, uplynulo už 25 rokov. Štvrťstoročnicu si pripomenuli 10. a 11. októbra 2019.
Oslavy začali vo štvrtok slávnostnou recepciou pre pozvaných hostí. V kaštieli Coburgovcov v Jelšave bol v piatok pre širokú verejnosť pripravený pestrý program pod názvom Cesta lesmi. Oslávenci sa pochválili novou a výkonnou technikou, ale zároveň pripomenuli, že stále sú v náročnom lesnom teréne neoceniteľnými pomocníkmi ťažné kone. Svoje miesto tu mala lesná pedagogika, poľovníci, edukácia o ekologickom správaní.

Sokoliari, stánky s medovinou, kyjatickými hračkami, výrobkami z dreva, občerstvením... nesmeli chýbať. Na svoje si prišli deti i dospelí. Do taktu hrali hostia z rumunského Nadlaku, a to dychový orchester Nadlačanka, ale aj Dychovka SMZ, a. s. Jelšava. Jelšavské seniorky zaujali svojím spevom.

Oslava sa vydarila, spoločnosť Mestské lesy Jelšava, s. r. o. má za sebou dvadsaťpäťročné bilancovanie a zároveň pred sebou štart do ďalších úspešných rokov.
O. Dúdorová

Fotografie: Peter Poboček

 

 

Čítať 1735 krát Naposledy zmenené streda, 16 október 2019 08:46

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!