streda, 06 máj 2015 17:34

Ako dostal futbalový brankár Rožňavy Ladislav Šalamon jediný gól v Kalši a iné rozhovory

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
  

rv salamon ladislav futbal1aPo uplynutí niekoľkých dní od  futbalového diania mužstiev horného Gemera v prvý májový víkend poskytujeme od niektorých ich aktérov názory na súboje so svojimi súpermi. Najprv mužstvo SP MFK Rožňava 
1. zápas  
Rožňava - Rudňany 4:1 (2:0), G: Milata 2 (31, 57), F. Kovács (16), F. Pollák (60) 
Rožňava: Šalamon - Sappanoš, Breuer, Mészner, Korfanta, F. Pollák, Figúr, Milata, F. Kovács, Strelka, Havko, striedali: M. Pollák, F. Tomášik. 
Brankár Ladislav Šalamon: Boli sme lepším tímom, i keď viacerí hráči nastúpili so sebazaprením z dôvodu choroby čí zranení. Dali sme rýchly gól, potom druhý šťastný, súpera sme k ničomu v prvom polčase nepustili. V druhom sme pridali opäť dva pekné góly, ďalšie akcie si tiež pýtali ešte nejaké góly, nastrelili sme trikrát žrď, škoda opäť posledných 20 minút, kedy sme mali menší herný výpadok a po sérii chýb sme dostali zbytočný gól. Treba však povedať, že sme boli jednoznačne lepší v tomto zápase. 

2. zápas:  
Kalša - Rožňava 1:1 (1:1), G: Mészner (vlastný 27 ) - Strelka (21). 
Rožňava: Šalamon - Kúdela, D. Gere, Drobňák, M. Pollák, Mészner, Korfanta, F. Pollák, Figúr, Kovács, Strelka, striedal: Rákai. 

Brankár Ladislav Šalamon: Vybrali sme sa v poriadne pozliepanej zostave bez 7 či 8 hráčov tímu, čiže to zohralo veľkú úlohu už pri určovaní taktiky. Domáci hrali od začiatku rýchly a agresívny futbal, no dokázali sme byť im vyrovnaným súperom, možno o niečo lepším. Najmä prvých 20 možno 25 minút, keď sme dali prvý gól, Lukáš Strelka parádnou ďalekonosnou strelou 

 

s pomocou vetra z priameho kopu otvoril skóre na 1:0 v náš prospech. O niekoľko minút na to z podobnej pozície z úrovne stredového kruhu olízla brvno brány, no potom z protiútoku, keď bola dlhá nakopnutá lopta, náš obranca Mészner v snahe odkopnúť loptu v plnom behu ju zle trafil a prehodil ma a dal si tak vlastný gól. Domáci stupňovali tlak a snahu, no nedarilo sa im dostávať do vyložených šancí. Druhý polčas bol v ich réžii a my sme sa väčšinou bránili aj keď Martin Pollák nevyužil veľkú šancu na náš druhý gól. Okrem toho sme v druhom polčase nič nemali a sme radi, že výsledok sme ubránili a získali sme bod pri veľmi zdatnom súperovi. Domáci ešte mali nejaké šance v druhom polčase, ale vyriešili sme to a ustáli a ostalo to 1:1

FK Gemerská Hôrka
Zsolt Ištók o zápase v Gemerskej Polome (0:1): Herne sme boli lepší, taktiež sme viac kombinovali. Za stavu 0:0 bola tutovka aj na jednej aj na druhej strane. Víťazstvo je zaslúžené. Aj v oslabení o jedného hráča sme v poli boli lepší, domáci nás nevedeli zatlačiť a nevypracovali si nič.

FK Krásnohorské Podhradie 
Ladislav Jobbáď o výhre nad Gečou (4:2): Bol to veľmi kvalitný zápas s kvalitný súperom. Hrali sme veľmi dobre a teší ma že sa po 3 týždňovej prestávke zavinenej zranením 3golmi presadil Kuzma , a nemôžem zabudnúť ani na kvalitný tréningový proces!

ŠK Jablonov n/Turňou
Alfonz Viszlay o derby v Hrhove (1:1): Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať a vrátiť domácim prehru z jesene. Zo začiatku sa hralo tvrdšie. Neskôr sa hralo korektne. Šance boli na oboch stranách, prvý gól sme strelili my. Naviac ja som mal jednu šancu. Domáci nastrelili dvakrát brvno. Záver zápasu sme nezvládli, keď sme chceli streliť druhý gól, ale inkasovali sme. Sme spokojní s rozhodovaním hlavného rozhodcu.
Štefan Tomášik

 
Čítať 4445 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!