piatok, 01 marec 2019 12:31

Základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Revúckej Lehote jubiluje Doporučený

Napísal(a) M. Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pred 20 rokmi seniori v Revúckej Lehote sa rozhodli za pomoci vtedajších funkcionárov OO JDS v Revucej (Mgr. J. Galoviča a starostu obce Mgr. O. Belicu), založiť organizáciu Jednoty dôchodcov na Slovensku. Predsedníčkou bola p. Perla Mladšia a ďalšími členmi výboru a RK boli: K. Belicová, L. Gažurová, G. Stanková, A. Stanková, Z. Lučanská. Menované boli členkami výboru 13 rokov, ich práca bola veľmi činorodá, už do konca roku založená organizácia mala 51 členov. Usporadúvali mnoho zaujímavých akcií, na ktoré radi spomínajú. Tešíme sa, že práve na oslave v stredu 27.2.2019, sme sa so všetkými zakladajúcimi členmi stretli v primeranom zdraví. Za 20-ročnej činnosti mala ZO celkom 93 evidovaných členov, z nich dvaja sa odsťahovali, 43 členov už nie je nažive, tak t. č. má 48 členov.

O všetkých aktivitách je vedená kronika, ktorú veľmi zodpovedne píše p. L. Gažúrová, ocenená KO JDS - Vyznamenaním II. stupňa.

Za krásneho počasia a pozdravnej hudobnej relácie, ktorá znela z obecného rozhlasu, prichádzali v stredu do sály KD členovia a pozvaní hostia, aby si túto udalosť dôstojne pripomenuli. Slánostná členská schôdza sa niesla v duchu hodnotenia a spomienok.

Vďaka sponzorom nechýbalo bohaté občerstvenie a pri tom aj dobrá nálada.

Do ďalších rokov prajeme ZO veľa činných členov, radostných spoločných akcií, ktoré prinášaju pohodu a pekné spomienky.

Text: Mgr. Margita Mladšia,
predsedníčka ZO JDS
Foto: D. Pavlák, O. Belica

 

Čítať 1400 krát Naposledy zmenené piatok, 01 marec 2019 13:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!