piatok, 03 november 2023 10:39

Ako ten čas rýchlo letí, už dávno nie sme malé deti – v Mesiaci úcty k starším to zaznelo aj v Rožňavskom Bystrom Doporučený

Napísal(a) J. Gajdošová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 27. októbra 2023 sa v našej obci Rožňavské Bystré uskutočnila akcia "Mesiac úcty k starším", ktorú organizoval Obecný úrad v spolupráci so ZO JDS v Rožňavskom Bystrom. Zúčastnilo sa jej 80 dôchodcov z obce. Bolo pre nich pripravené posilnenie tela aj ducha, t. j. slávnostná večera, ktorú pripravili kuchárky školskej jedálne a motlitba pána farára Mgr. Petra Hlavatého, ktorý v obci pôsobí. Dôchodcom sa prihovoril aj predseda  ZO JDS v obci pán František Gelda. Okrem iného pripomenul, že ZO JDS bola založená v obci 10.12.2012, teda pred 11 rokmi a žiaľ, veľa zakladajúcich členov už nie je medzi nami. Toho času má ZO JDS 50 členov a je stále aktívna. 

Program pripravili deti z MŠ pod patronátom pani riaditeľky Bc. Ildikó Barbierikovej a pani učiteľky Gabiky Gallovej. Seniori ich odmenili potleskom a so slzami radosti. 

Malých vystriedala FSk Bystränky pod vedením Mgr. Dominiky Ďurskej, DiS art. a Tatiany Tomkovej.

rb mus 2a

S príhovorom k seniorom sa obrátil pán starosta Ing. Ján Gonos. Poďakoval všetkým, ktorí sa na akcii podieľali. Vďaku vyjadril všetkým, ktorí podávajú pomocnú ruku pri organizovaní rb mus 3a DSC 0313 scaledrôznych akcií v obci. Zároveň predostrel svoju víziu o spolunažívaní a jednote všetkých obyvateľov v obci a hlavne ich k tejto vízii vyzval. 

V závere vystúpila členka ZO JDS, jedna zo senioriek, pani Jarmila Gajdošová, ktorá prezentovala "Spomienky seniora"  od pána Mgr. Jána Dávida, tiež člena ZO JDS.

Potom sa akcia s podaním večere ukončila. Na fotografiách všetko zaznamenal Branislav Gonos. 

Čo dodať na záver? Každý senior, ktorý sa akcie zúčastnil odchádzal spokojný. Ale možno aj nie, my ľudia sme raz takí.

rb mus 4a DSC 0270 scaledNa jeseň hrá príroda všetkými farbami, zelenými, červenými i hnedými. Potom príde zima a lístie opadá a zostanú len prázdne konáre bez lístia. Aj my ľudia sme takí, sme plní energie, vitality, ale sviečka každého z nás skôr či neskôr dohorí. Majme to na zreteli. Myslime na seba, ale myslime aj na ostatných ľudí, myslime na to, že sme tu len na dovolenke a nezbláznime sa z tých možností, ktoré sú nám posúvané. Žime tu a teraz a zostávajme ľuďmi. Nakoniec, všetci sme a zostávame pred Bohom úplne rovnakí.

 

Napísala Jarmila Gajdošová

 

 

Čítať 1062 krát Naposledy zmenené piatok, 03 november 2023 14:56

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Jozef Sarvaš sobota, 04 november 2023 06:44 Napísal(a) Jozef Sarvaš

    Šťastný tí, ktorý nezabúdajú na tých, ktorý ich vychovali, živili a vytvorili im prítomnosť. Len tí rozumejú prítomnosti a budúcnosti, ktorý poznajú minulosť.

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!