×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vianoce/revuca
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vianoce/revuca
streda, 27 august 2014 20:37

Na tvorivých dielniach si seniori revúckeho okresu vyskúšali pletenie z papiera

Napísal(a) Z.H.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

mdl 15-dscn8453aDňa 20.8.2014 Okresná organizácia Jednota dôchodcov Slovenska v Revúcej  zorganizovala v spolupráci so  ZO JDS a obcou Muránska Dlhá Lúka – tvorivé dielne pre seniorov „Ukážku pletenia z papiera“. Presne na poludnie sa stretlo vyše 55 nadšencov - seniorov zo ZO JDS okresu Revúca. Prišli sem seniori z Jelšavy, Lubeníka, Mokrej Lúky, Revúckej Lehoty, Magnezitoviec, Chyžného, Revúcej, Muránskej Lehoty, Hucína, Gemerského Sadu, Muráňa a samozrejme mnoho členov z hosťujúcej ZO, ktorá pripravila priestory.

Tvorivé dielne otvorila predsedníčka OO JDS Zuzana Homoliaková,  privítala prítomných, poďakovala predsedníčke ZO JDS Helenke Imreovej za prípravu a starostovi obce Ing. Marekovi Noskovi za poskytnutie priestorov na akciu. Predstavila inštruktorku  Boženu Michalčekovú, ktorej zablahoželala k 60. výročiu narodenia, ku ktorému sa pripojili členovia výboru ZO a všetci prítomní zaspievali zdravicu Veľa šťastia zdravia... Inštruktorka  pani Božena Michalčeková, ukázala  mnohé spôsoby a techniky pletenia. Každý mohol obdivovať aj malú výstavku jej prác - adventné vence, stromčeky či košíky. Pani Michalčeková ukázala prítomným aj to, že v každom

18-dscn8468 1veku má človek inšpiratívne nápady a vie ich zrealizovať. Čo k tomu treba? Podstatné je mať inšpiráciu a nevzdávať sa, aj keď nie vždy sa to musí na prvý pokus vydariť, preto je potrebná aj poriadna dávka trpezlivosti. No a v prvom rade treba potrebný materiál, včera to bol papier, lepidlo, nožnice a špajdle.

Vyše troch hodín tu vládla skvelá nálada a tvorivé pracovné nadšenie, nechýbalo ani hojné občerstvenie, ktoré pripravili členky ZO JDS a OO JDS. Každý si so sebou niečo odniesol, či to bola malá vyrobená pamiatka  z papiera, nové zručnosti, alebo noví priatelia. Po poďakovaní  inštruktorke za ochotu podeliť sa so svojimi vedomosťami a zručnosťami a za trpezlivosť pri opravách chýb pri práci sa účastníci tvorivých dielni rozchádzali s dobrým pocitom, že sa niečo nové naučili a s predsavzatím, že sa opakovanej akcie zúčastnia aj v budúcnosti.

ZH

picasa_albumid=6052313556492161089

 

 

Čítať 2016 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!