utorok, 19 marec 2019 13:22

Najväčšie tajomstvo Tretej ríše - Prípad Zlatého vlaku odhalí Milan Zacha Kučera v rožňavskej knižnici Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravila pre širokú verejnosť autorskú besedu s Milanom Zachom Kučerom, autorom knihy Najväčšie tajomstvo Tretej ríše  Prípad Zlatého vlaku. Do tajomstiev tejto knihy bude možné nahliadnuť v utorok 26.3.2019 o 17:00 hod. v hlavnej budove na Lipovej ul. č. 3.
Milan Zacha Kučera, občianskym povolaním kreatívny a marketingový riaditeľ dokumentárnej televízie záhad a tajomstiev, je autorom knihy Najväčšie tajomstvo Tretej ríše, prípad Zlatého vlaku. Má vlastnú reláciu Tajomné horizonty na voľne šírenej televízii Kinosvět.

Bádaním v oblasti záhad sa zaoberá a prednáša o nich už od roku 1992. Je účastník a iniciátor mnohých záhadologických expedícií. Od roku 1999 je členom najstaršieho bádateľského spolku KPU Plzeň, v ktorého rade pôsobí ako špecialista na poklady a historické záhady.

V roku 2015 prišiel starostovi valbřišského okresu zvláštne list. Elitný právnik a bývalý senátor Poľskej republiky v ňom oznamuje, že jeho klienti objavili v katastri mesta zakopaný obrnený vlak z čias druhej svetovej vojny. Pretože legenda o tzv. Zlatom vlaku je medzi obyvateľmi okresu živá už mnoho desiatok rokov, nastalo doslova šialenstvo, ktorému postupne podľahli nielen poľské, ale aj svetové médiá.

Kniha Milana Zachu Kučeru formou denníkových záznamov deň po dni prevedie čitateľa týmto šialenstvom. Popisuje, čo sa stane, keď nadšenie dvoch hľadačov narazí na úradnícky a štátny stroj. Kniha sa dopodrobna zaoberá nacistickým podzemným komplexom Riese v Sovích horách. Obsahuje množstvo nových informácií, predovšetkým pre českého a slovenského čitateľa, pretože o Riese toho v týchto jazykoch vyšlo veľmi málo.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1304 krát Naposledy zmenené pondelok, 25 marec 2019 11:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!