pondelok, 10 august 2015 21:52

Na Dňoch obce vo Vlachove bolo si z čoho vyberať tak od folkloristov, remeselníkov ako aj poľovníkov

Napísal(a) Mgr. Martina Gálová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

vlach do j 1aObec Vlachovo, MO Matice slovenskej a OZ Stromíš vo Vlachove usporiadali v dňoch od 7. do 9.8.2015 Dni obce Vlachovo, ktorých súčasťou bol 11. ročník Vlachovského remeselníckeho jarmoku a 23. ročník Letného festivalu ľudového tanca, spevu a hudby. Dni obce sa začali v piatok pri reštaurácii Strešint grilovačkou pri ľudovej hudbe FS Stromíš.
V sobotu už od rána vládol po dedine ruch príprav, aby všetko dobre dopadlo. Kultúrny program začal o 10.00 hod. krojovaným sprievodom obcou. Následne ženská spevácka zložka FS Stromíš zaspievala vlachovské piesne a starosta obce Ing. Peter Pakes slávnostným príhovorom otvoril jarmok. 
Po otvorení jarmoku vystúpila s hodinovým programom ĽH Ďatelinka pod vedením Ondreja Molotu spolu so sólistami, píšťalkárom a fujaristom. Poobedňajší program sa začal tradične stavaním mája na ústrednom priestranstve obce a krátkym programom FS Stromíš. V hlavnom folklórnom programe, so začiatkom o 13.00, vystúpil Malý Stromíš a Stromíš z Vlachova, Hrabina z Nižnej Slanej, Hôra z Rejdovej, Radzim z Vyšnej Slanej, Stráne z Važca a Oľšava z Ruskova. 

Aj v tomto horúcom počasí na podujatie zavítalo veľa návštevníkov. Mohli obdivovať množstvo ľudových výrobkov, prácu ľudových remeselníkov a mohli si vybrať aj z bohatého kultúrneho programu. Ponúkali sa tu gemerské špeciality z kuchyne starých materí, ovčie produkty z bačovskej koliby a tiež výborný poľovnícky guláš. Nechýbali ani atrakcie pre najmenšie deti – drevený kolotoč, trampolína, nafukovací hrad, maľovanie na tvár či lukostreľba.
Po ukončení jarmoku zábava pokračovala v areáli vlachovského kúpaliska so skupinou Sako z Vlachova až do skorých ranných hodín.
Dni obce boli ukončené v nedeľu Službami Božími v evanjelickom chráme vo Vlachove.
Mgr. Martina Gálová

 

FOTOGALÉRIA ŠTEFANA MAJERČÁKA: 

[cincopa AUFAC38PEYft]

 

Čítať 2372 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!