piatok, 29 marec 2019 19:37

Košický samosprávny kraj na Deň učiteľov ocenil aj troch zástupcov z rožňavského okresu Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

"V našom kraji máme množstvo svedomitých učiteľov, ktorým patrí náš obdiv a vďaka. Angažujú sa pri tvorbe metodík, pripravujú žiakov na súťaže, realizujú na školách rôzne projekty, cestujú do zahraničia a naberajú stále nové skúsenosti.  Učiteľské povolanie však, bohužiaľ, nie je dostatočne ohodnotené, a to ani finančne, ani morálne. Košický kraj sa preto takýmto spôsobom snaží poďakovať tým, ktorí sú svojou svedomitou prácou príkladom pre nás, ostatných,“ uviedol to predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka 28. marca 2019 pri príležitosti Dňa učiteľov v košickej Východoslovenskej galérii.  

Medzi 35 ocenenými boli riaditelia stredných škôl, ale aj pedagógovia z gymnázií, hotelových, priemyselných,

združených a stredných odborných škôl, učitelia z konzervatória, majstri odborného výcviku i vychovávateľka zo školského internátu. 

Medzi ocenenými učiteľmi sme mohli vidieť i pedagógov z niektorých stredných škôl okresu Rožňava. Aspoň v krátkosti uvádzame ich zásluhy:  fafrakova oa rv 1a

Ivana Fafráková – Obchodná akadémia, Rožňava 

Od roku 1997 je učiteľkou odborných ekonomických predmetov na Obchodnej akadémii v Rožňave. Vedie predmetovú komisiu odborných predmetov, v rámci ktorej sa snaží presadzovať nové inovačné metódy a postupy vo vzdelávaní žiakov. Pripravuje žiakov na rôzne súťaže, vedie ich pri spracovaní prác stredoškolskej odbornej činnosti, zapája sa do implementácie a realizácie vzdelávacích projektov. Je spoluautorkou učebných textov a pracovných zošitov z predmetu podniková ekonomika, ktoré využívajú žiaci obchodných akadémií na celom Slovensku.  

 Andrea Havková – SOŠ obchodu a služieb, Rožňava   

Venuje sa pedagogickej činnosti na úseku odborných ekonomických predmetov od roku 1988. Organizuje odborné akcie pre žiakov za účelom zvyšovania ich zručností. Od roku 2007 riadi Ekonomickú predmetovú komisiu, bola vymenovaná riaditeľom ako koordinátorka finančnej gramotnosti na škole. Od roku 2014 realizuje program na podporu finančnej gramotnosti JA – Viac ako peniaze. Neustálou aktivitou priaznivo pôsobí na svoje okolie, a tým udáva činnostiam ten správny smer.   

František Pamula – Spojená škola, Dobšiná 

Pôsobí na Strednej odbornej škole, Zimná 96, Dobšiná ako majster odborného výcviku. Vo vyučovacom procese a v pedagogickej činnosti dosahuje veľmi dobré výsledky. Vychoval veľa dobrých odborníkov v profesii strojný mechanik, strojárska výroba. Vyniká odbornými vedomosťami, praktickými zručnosťami, aj pedagogickým taktom. Vo vyučovacom procese využíva nové originálne nápady, najnovšie metódy vyučovania, používa modernú didaktickú techniku a kladie dôraz na kvalitu. Aktívne sa zapája do aktivít v rámci školy, ale aj v mimovyučovacom čase. 

Vyznamenaným blahoželáme. 

(Zdroj: vucke.sk)

MG od 

 

Čítať 1294 krát Naposledy zmenené sobota, 30 marec 2019 07:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!