streda, 17 jún 2015 14:59

Beseda s lekárkou o intímnom zdraví dospievajúcich dievčat

Napísal(a) Mgr. Zuzana Kováčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra zdravie 1aAj takto by sa dal nazvať cieľ osvetovej činnosti, ktorú realizujeme v Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej. Po besede s detskou lekárkou nás tentokrát navštívila gynekologička MUDr. Adriana Rusová, ktorá sa porozprávala s našimi ôsmačkami a deviatačkami o intímnom zdraví dospievajúcich dievčat.
Povedala im všetko o menštruačnom cykle, ako sa chrániť pred otehotnením, odkedy majú navštevovať gynekologičku, ako sa chrániť pred rôznymi ochoreniami, ktoré trápia najmä ženy. Takisto im premietla prezentáciu o sexuálne prenosných ochoreniach a o spôsobe prevencie pred nimi, veď nie nadarmo sa hovorí, že je lepšie sa varovať, ako neskôr banovať. Dievčatá pani doktorku počúvali so záujmom a síce nesmelo, no položili jej aj zopár otázok.
Cesta prevencie je tou správnou cestou za zdravím, ktorú sa snažíme ukázať našim žiakom a k tomu prispievajú aj takéto besedy s lekármi. Touto cestou ďakujeme pani doktorke Rusovej, že si našla čas a prišla medzi naše žiačky, aby nám pomohla napĺňať cieľ, ktorý sme si dali.


Mgr. Zuzana Kováčová

 

Čítať 2124 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!