utorok, 30 september 2014 10:58

Dragi otroci, poznašodgovor na vprašanje: Dlacegovredno za učenjetujihjezikov?

Napísal(a) Ing. Alena Kvetková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra DSC 0357aDragi otroci,
Poznašodgovor na vprašanje: Dlacegovredno za učenjetujihjezikov? Samo zato, ker nisineumen, kotkosov. In koseboste držali pete naši lepidržavi, takoda ne bi bilo treba uporabljatiroke in noge so dzwingi, temvečtudimehkosivokončno!

Tak čo, milí čitatelia? Uhádnete, v akom jazyku je uvedený text? 

Nuž aj toto bola jedna z úloh, s ktorou sa museli popasovať revúcki žiaci I. B. Zocha v piatok 26.9.2014, kedy si celá Európa, našich žiakov nevynímajúc, pripomenula Európsky Deň jazykov. Na úvod si žiaci vypočuli v rozhlase 4 texty v rôznych európskych jazykoch. Ich úlohou bolo identifikovať jazyk a uhádnuť obsah. Mnohí sa nechali zmiasť a zamenili si portugalčinu so španielčinou, zato maďarčinu uhádli všetky triedy. Ďalšou aktivitou boli interaktívne on-line jazykové kvízy, pri ktorých museli žiaci uplatniť nielen svoje vedomosti, ale aj zdravý sedliacky rozum, a sem-tam aj nejakú tú tipovačku. 

Ak by ste sa poprechádzali po chodbách školy, vaše uši by pohladili melódie v rôznych cudzích jazykoch. A tak nám v jednej triede Ráscvetálijáblani i grúši, v inej zase Pesjáterničkusežrál

no a v ďalšej si zatancovali Zeľonyjvaľčík. Počas celého dňa mali žiaci možnosť 

DSC 0357zhmotniť ich predstavu na tému „ Prečo sa učiť cudzí jazyk“ do podoby majstrovských umeleckých diel, ktoré boli vystavené vo vestibule školy. Jedným z najčastejších dôvodov, ktoré sa v nich objavili bolo cestovanie a medzinárodná komunikácia.
A práve k motivovaniu žiakov osvojovať si cudzie jazyky smerujú aj pripravované projekty medzinárodných internetových partnerstiev, ktoré sa na našej škole práve rozbiehajú, v rámci vzdelávania e-twinning. Počas týchto projektov budú mať žiaci možnosť komunikovať v cudzom jazyku, pracovať na spoločnom medzinárodnom projekte, ale hlavne, nadviazať priateľstvá so žiakmi z rôznych kútov Európy.
Nuž a my si zaželajme, aby elán, s akým sa žiaci vrhali do plnenia úloh počas celého, dňa preniesli aj na hodiny jazykov. Vtedy si budeme môcť povedať, že tento deň mal zmysel.
Ing. Alena Kvetková

Čítať 1652 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!