pondelok, 03 marec 2014 23:14

Florbalove úspechy žiakov ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej

Napísal(a) A. T.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

florbal3bFlorbalove sety sa v Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej ešte ani príliš dlho neohriali a jej športovci si ich veľmi rýchlo obľúbili. Florbal sa stal súčasťou rozohriatia na vyučovaní telesnej a športovej výchovy, ale aj obľúbenou kolektívnou hrou našich žiakov na športových krúžkoch. To, že sa žiakom táto hra páči, ale aj to, že sa stihli veľmi dobre prispôsobiť jej pravidlám dokázali v ostatnom súťažnom období. Preukázali všetky svoje schopnosti a zručnosti a v obvodných kolách žiakov a žiačok si s florbalom vybojovali takéto pekné umiestnenia: mladšie žiačky získali pekné druhé miesto a na treťom mieste sa umiestnili mladší žiaci, staršie žiačky a starší žiaci.
Všetkým športovcom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov. 

Florbal (angl. floorball) je kolektívny halový šport podobný pozemnému hokeju. Na hracej ploche môže byť z každého tímu počas zápasu päť hráčov v poli a jeden brankár. Cieľom hry je dopraviť loptičku do súperovej bránky. 

Florbal sa pôvodne vyvinul v USA, kde sa začal hrať v polovici 50. rokov. Neskôr ho preniesli švédski študenti do vlastnej krajiny pod názvom innebandy. Ďalšou krajinou, kde sa florbal rozšíril bolo Fínsko a následne Švajčiarsko.

Švajčiarsky florbal sa však od švédskeho líšil tým, že brankár mohol používať hokejku. Oficiálne pravidlá boli kodifikované v septembri 1983. 

A. T.

florbal1florbal2florbal3florbal4

 

Čítať 2935 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!