piatok, 26 jún 2015 16:35

Krst spoločného medzinárodného projektu Zocháčov a partnerskej školy z poľskej Morawice bol v budove Prvého slovenského gymnázia

Napísal(a) IX. A
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra zochaci psg 4aZdokonaliť sa v anglickom jazyku, spoznať nových priateľov, mestá, krajinu, posilniť myšlienku spolupráce, povedomie spolupatričnosti a hrdosti k miestu, v ktorom žijem, ako aj zdokonaliť svoje zručnosti v informačných a komunikačných technológiách, boli hlavné ciele spoločného medzinárodného projektu v rámci partnerstva eTwinning, ktorý realizovali žiaci IX. A triedy zo ZŠ I. B. Zocha a partnerskej školy z poľskej Morawice pod vedením ich p. učiteľky Aleny Kvetkovej. Po celý školský rok žiaci pracovali na spoločnom projekte „Objav sedem divov svojho regiónu“, počas realizácie ktorého navštevovali a mapovali 7 vytypovaných najatraktívnejších lokalít v Revúcej a jej okolí, získané informácie sprostredkovávali svojej partnerskej škole a pracovali na spoločnom turistickom sprievodcovi.
Dnešný deň, 25. jún 2015 bol pre nich výnimočný. V historickej budove Prvého slovenského gymnázia za prítomnosti pracovníčok múzea a pani riaditeľky ZŠ I. B. Zocha Mgr. Adriany Kvetkovej slávnostne uviedli do života výsledok svojho celoročného snaženia.

Turistického sprievodcu pokrstili symbolicky soľou. Tak, ako dobré jedlo potrebuje soľ na naplnenie správneho

gurmánskeho zážitku, ra zochaci psg 5ra zochaci psg 4ra zochaci psg 3ra zochaci psg 2ra zochaci psg 1tak aj Revúca a jej okolie, poskytujúca skutočné klenoty hmotného a nehmotného dedičstva, potrebuje propagáciu a zviditeľnenie sa ako soľ.
A tak žiaci a ich učitelia opúšťali tieto majestátne priestory obohatení poznaním a s pocitom hrdosti, že aj oni prispeli svojou troškou k tomu, aby svoj región dostali do povedomia domácim, ale aj zahraničným návštevníkom.

Žiaci IX. A

 

Čítať 1818 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!