utorok, 04 november 2014 15:10

Prežili deň a noc s knihou zo školskej knižnice

Napísal(a) AT
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra izb-07aŠkolská knižnica pri Základnej škole Ivana Branislava Zocha zorganizovala podujatie pod názvom „Deň a noc s knihou zo školskej knižnice.“ Žiaci sa v prvej časti nazvanej Noc s knihou zoznamovali s hrdinami obľúbených kníh v knižnom maratóne. Potom nasledovala nočná súťaž, kde museli podľa indícií uhádnuť názov rozprávky, nájsť najdlhšiu alebo najťažšiu rozprávku. Nechýbala ani práca holúbkov z rozprávky o Popoluške. Detskí detektívi museli v nočnej škole objaviť aj knihy o svojom meste (Revúca) a zistiť autora týchto kníh.
Tí maličkí si pred spaním ešte stihli vypočuť čítanú rozprávku Márie Ďuríčkovej Najkrajšie na svete. 
Sme radi, že záujem žiakov o „spanie v škole“ rastie. Tento rok sme prekročili magickú 100-ku. Ďakujeme rodičom, ktorí nám zverili svoje deti. Znamená to pre nás novú výzvu pre nasledujúci školský rok. Teší nás, že spanie v škole si vyskúšali spolu so svojimi deťmi aj niektorí ich rodičia. 

V druhej časti podujatia nazvanom Deň s knihou si žiaci 27.10.2014 predstavovali svojich obľúbených hrdinov z knižiek. Potom sa zahrali na ilustrátorov príbehov

a v závere so svojimi prezentáciami zdramatizovaných príbehov pobavili svojich spolužiakov. Nezabudli ani na svojich mladších kamarátov, a tak sa prezentovali aj v mestských škôlkach. Budúcim spolužiakom sa predstavili rozprávkové bytosti, ktoré im odovzdali vlastnoručne vyrobené rozprávkové leporelá. Sme radi, že si žiaci našli cestu ku knihe a k čítaniu. Ďakujeme vedeniu školy, že umožnila žiakom a učiteľom možnosť venovať čas písanému slovu a knihám. Pretože stále platí:

Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť. Nemilovať múdrosť však znamená stať sa hlupákom.“ (J.A.Komenský) 
Bohaté fotogalérie z dňa i noci s knihou nájdete v našich webových albumoch:
Noc s knihou
Deň s knihou

[cincopa AoMAUFMTi82T] 

Čítať 1831 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!