pondelok, 16 máj 2016 23:08

Svetový deň bezpečnosti a ochrany zdravia si žiaci ZŠ Ivana B. Zocha pripomenuli netradičnou formou

Napísal(a) Ing. Alena Kvetková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mesiac apríl je v povedomí širokej verejnosti aj mesiacom bezpečnosti a ochrany zdravia. O tom, že naša škola, ZŠ I. B. Zocha, venuje zvýšenú pozornosť aj tejto problematike, svedčí množstvo rôznorodých aktivít, ktoré sme už zorganizovali, alebo plánujeme zorganizovať v najbližšom období. 
Prvou v poradí bol skvelý výchovný koncert členov občianskeho združenia Škola života, ktoré formou hudobného, motivačno – výchovného predstavenia s tematikou AKO ZACHRÁNIŤ,

interaktívnou formou vysvetľovali ako postupovať pri poskytovaní prvej pomoci – od zavolania na tiesňovú linku, cez inštrukcie, až k záchrane ľudského života. Pesničky s videoprojekciou zatraktívnili celé predstavenie.
28. apríl – Svetový deň bezpečnosti a ochrany zdravia, si naši žiaci opäť pripomenuli netradičnou formou. Prvostupniari pracovali v skupinách, v ktorých tvorili jednoduché pravidlá cestnej premávky, ale aj pravidlá správania sa pri športových aktivitách a hrách na školskom dvore. Starší tvorili krátke literárne útvary o starostlivosti o zdravie, predchádzaní úrazov a dodržiavaní pravidiel bezpečnosti. Maľovali tiež obrázky a pripravovali krátke scénky , ktoré prezentovali pred spolužiakmi. Žiaci 2. stupňa využívali prestávky na plnenie úloh, zameraných na protipožiarnu ochranu, dopravnú bezpečnosť, ale aj poskytovanie prvej pomoci. A tak ste počas prestávok mohli sledovať hlúčiky diskutujúcich a náhliacich sa žiakov, ktorí v priestoroch školy, na nástenkách, paneloch a informačných plagátoch, hľadali užitočné informácie o tom, kde sa nachádzajú v škole hasiace prístroje, kde je ohlasovňa požiaru, čo je povinnou výbavou cyklistu, alebo čo je to anafylaktický šok. Víťaznú VII.B triedu, ktorá zvládla všetky otázky na výbornú, potešili sladké maškrty, ale aj milé upomienkové predmety.
Naši žiaci sa v najbližšom období môžu tešiť na zážitkové vyučovanie na dopravnom ihrisku, alebo na Deň otvorených dverí Hasičského a záchranného zboru v Revúcej, s ukážkami hasičskej techniky a prezentáciou jednotlivých zásahových činností. A my môžeme len konštatovať, že bezpečnosť a ochrana zdravia, je na ZŠ I. B. Zocha prioritou č.1.
Ing. Alena Kvetková

 

Čítať 2031 krát Naposledy zmenené pondelok, 16 máj 2016 23:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!