nedeľa, 10 september 2017 14:43

V atletike pokračujeme aj v novom školskom roku

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Celoslovenské finále súťaže Detská štafetová liga, ktoré sa konalo 9.9.2017 na mestskom štadióne v Dubnici nad Váhom si atléti zo ZŠ J. A. Komenského v Revúcej nemohli nechať ujsť. Veď účasť vo finále v štafete 4 x 60 m si dievčatá vybojovali v krajských postupových kolách počas minulého školského roku. Na štafetové behy sa pekne pozerá, ale verte, nie je to taká jednoduchá atletická disciplína. Veď spraviť vydarenú odovzdávku štafetového kolíka, aby nebodaj nespadol, zároveň nevybočiť zo svojej dráhy a hlavne šprintovať, čo sily stačia to si vyžaduje usilovný tréning.

Súťaže sa zúčastnilo 20 atletických klubov z celého Slovenska. Naše dievčatá v zložení Lucka Ďurišková, Nelka Chlebušová, Tamarka Molentová a Ninka Vavreková sa nedali zahanbiť a skončili na solídnom ôsmom mieste vo výbornom čase 36,68 s, čím vytvorili rekord nášho atletického klubu. Ďakujeme aj trénerom - učiteľom telesnej výchovy, ktorí sa dievčatám venovali počas tréningov.

logo detska atletikaBlahoželáme aj Lucke Ďuriškovej, ktorá postúpila do celoslovenského finále Hľadáme nových olympionikov, kde dnes síce nesiahla na medailové umiestnenia, ale v behu na 60 m si utvorila osobný rekord časom 9,09 s.

Najbližšie nás čakajú Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov a prípraviek v päťboji a majstrovstvá kraja mladších žiakov a prípraviek.

Trénovali a súťažili sme aj cez školské prázdniny. V sobotu 26.8.2017 sa družstvo mladších žiačok Atletického klubu ISKRA pri ZŠ J. A.Komenského v zložení Lucka Ďurišková, Nelka Chlebušová, Zuzka Viestová, Zuzka Kiselová, Saška Hižnayová, Miška Hudecová, Ninka Vavreková, Rebeka Rojáková, Saška Bokorová, Bianka Čipková, Janka Halušková, Slávka Halušková zúčastnilo posledného kola krajskej súťaže. V tomto kole sme skončili na piatom mieste a celkovo sme sa po štyroch kolách v súťaži umiestnili na skvelom šiestom mieste z 15 prihlásených družstiev.V poslednom kole sa nám darilo a mnohé dievčatá skončili s osobnými rekordmi.Tu sú najlepšie - bodované výsledky: 600 m - Saška Hižnayová 2:09,91, diaľka - Lucka Ďurišková 406 cm, Nelka Chlebušová 384 cm, 1500 m - Nina Natália Vavreková 6:24,54, guľa - Nina Natália Vavreková 8,68m, Zuzka Kiselová 8,35 m, kriketka - Nina Natália Vavreková 46,94 m, Zuzka Kiselová 39,52 m, Lucka Ďurišková 38,36 m, 2000 m chôdza Zuzka Viestová 16:01,50. Bodovala aj štafeta 4x 60 m v zložení Saška Bokorová, Saška Hižnayová, Miška Hudecová, Rebeka Rojáková.
Ďakujeme a držíme palce aj v ďalších súťažiach.

 

 

Čítať 2404 krát Naposledy zmenené nedeľa, 10 september 2017 15:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!