streda, 25 október 2023 15:15

Banícke múzeum pripravilo poznávací zájazd po Gotickej ceste pre seniorov Doporučený

Napísal(a) A. Terezková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ani Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, nezabúda na starších ľudí a v partnerstve s občianskym združením Gotická cesta pre nich pripravilo obľúbený poznávací zájazd po Gotickej ceste. 

Počas celého novembra budú mať možnosť spoznávať štyri kostoly štítnického okruhu Gotickej cesty Gemera. Prehliadnu si kostol reformovanej cirkvi v Plešivci a následne aj evanjelické kostoly v Koceľovciach, Štítniku a Ochtinej. Súčasťou zájazdu bude aj výroba vlastných pamätných magnetiek s výjavmi gotických nástenných malieb navštívených kostolov.

Podujatie sa koná pri príležitosti Roku nástennej maľby v Banskobystrickom a Košickom kraji. Rok nástennej maľby 2023 bol vyhlásený pri príležitosti získania Značky Európske dedičstvo. Túto značku získalo ako súhrnná lokalita 12 kostolov v regióne Gemer a Malohont. Získanie Značky Európske dedičstvo nás zároveň zaväzuje k šíreniu informácií o tom, čo táto značka vlastne znamená, aké hodnoty reprezentuje.

2023 11 01 Plagát   Poznávací zájazd pre seniorov po Gotickej ceste (1)Značka Európske dedičstvo je udeľovaná lokalitám, ktoré zohrali významnú úlohu v procese tvorby spoločných európskych hodnôt, alebo sú symbolom týchto hodnôt. Jedinečné fresky talianskej školy v gotických kostoloch v regiónoch Gemer a Malohont odzrkadľujú prelínanie európskych kultúr a hodnôt ako v oblasti umenia, tak v poznatkoch v oblasti ťažby a spracovania nerastného bohatstva, či prenosu vedomostí a zručností medzi európskymi národmi.

Vstupné na podujatie je vo výške 5 € / 6 € (podľa dĺžky okruhu) na osobu. Na podujatie je potrebné sa vopred nahlásiť, počet účastníkov je limitovaný.

 

Kontakt: Mgr. Gabriella Badin, e-mail: , tel.: 0907 769 338.

 

 

JUDr. Anna Terezková

 

Čítať 262 krát Naposledy zmenené streda, 25 október 2023 16:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!