piatok, 27 október 2023 11:30

Seniorov Čiernej Lehoty pozdravil v Mesiaci úcty k starším aj predseda KSK pán Rastislav Trnka Doporučený

Napísal(a) M. Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na spoločné posedenie v rámci mesiaca október, ktorý je Mesiacom úcty k starším, pozvala starostka obce Ing. Iveta Potočná a poslanci Obecného zastupiteľstva v Čiernej Lehote do sály Kultúrneho domu seniorov a členov ZO JDS v Čiernej Lehote.

V úvode stretnutia všetkých privítala a programom sprevádzala predsedníčka ZO JDS V Čiernej Lehote i Klubu dôchodcov v Čiernej Lehote pani Mária Jakobejová. Po jej úvodných slovách sa predstavili so svojím programom žiaci MŠ z Čiernej Lehoty v sprievode so svojimi pani učiteľkami. Deti boli veľmi milé, s krásnym programom, v ktorom pozdravili svojich starých rodičov a v závere im odovzdali ručne vyrobené darčeky.

Po ich vystúpení sa prítomným a hosťom prihovorila starostka obce Ing. Iveta Potočná. Pri tomto spoločnom posedení boli pozdravení aj oslávenci, ktorí si v tomto roku pripomínajú 65, 70, 75, 80, 85, 90 rokov. Boli im odovzdané darčeky od obce a všetci urobili zápis do pamätnej knihy. Všetkým gratulujeme.

lehota DSC0275

Pozdraviť svojím programom našich seniorov prišli aj žiaci zo ZŠ Pavla Emanuela Dobšinského v Slavošovciach, za sprievodu svojich paní učiteliek. Prišli so scénkou o starých rodičoch, ktorí si žijú aj v staršom veku svojho života svorne, milujúco, aj keď už trošku nevládni a hluchí. Starajú sa o svoje hospodárstvo a záhrady. Krásne si to pripravili a zvládli účinkujúci žiaci.

lehota DSC0410

Našich seniorov svojím programom a piesňami pozdravili aj členky FsK Lehoťanka. Prítomní si  s Lehoťankou aj zaspievali.

lehota DSC0003Po kultúrnom programe všetkých pozdravil podpredseda Okresného výboru JDS v Rožňave pán Ing. Štefan Bašták. Zároveň odovzdal pozdravy od vedenia OO JDS v Rožňave a jej predsedu Mgr. Ladislava Fabiána. Pani Mária Kundráková prijala vyznamenanie JDS II. stupňa za dobrovoľnú činnosť pre seniorov a Michal Terrai vyznamenanie JDS III. stupňa za dobrovoľnú činnosť pre seniorov. „Ja si toto uznanie a ocenenie od organizácie a pána predsedu OO JDS Rožňava veľmi cením. Som na to hrdý a teším sa, že môžem byť občas a rád nápomocným pre našich seniorov. Aj naďalej sa o to budem snažiť,“ pripomenul i poďakoval sa pán Terrai.

lehota DSC0288

Činnosť ZO JDS Čierna Lehota vyzdvihol aj bývalý starosta obce Slavošovce, pán Bašták. Nakoľko je krajan, veľmi rád chodí a chodiť bude aj naďalej medzi seniorov z Čiernej Lehoty. Za ZO JDS Slavošovce bola prítomná Ing. Anna Gubišová.

lehotaIMG 20231024 174635Po všetkých príhovoroch a poďakovaniach a po kultúrnom programe boli odovzdané darčeky i pozdravné listy všetkým seniorom menovite, ktoré prítomným poslal predseda KSK pán Ing. Rastislav Trnka.

Vedenie ZO JDS Čierna Lehota ďakuje pánovi Ing. Trnkovi za jeho stále krásne pozdravy, darčeky i milé slová. Poďakovanie mu patrí i za to, že lehota DSC0443nezabúda ani na  občanov skôr narodených. Na posedení každý obdržal aj ručne vyrobené darčeky, ktoré pre svojich priateľov vyrobila pani Mgr. Marcela Falatová.

Chutné jedlo a občerstvenie, ktoré zabezpečila Obec Čierna Lehota, prostredníctvom firmy AMADEO z Rožňavy, si prítomní pochvaľovali a pri rozhovoroch si ho aj užili.

Ďakujeme, že ste s nami naši seniori, že vás môžeme ešte medzi nami mať a byť spoločne prítomní s vami. Ďakujeme za vašu činnosť a za všetko, čo ešte pre našu spoločnosť dokážete urobiť. 

Text a foto: PhDr. Michal Terrai, MBA. 

 

Čítať 626 krát Naposledy zmenené piatok, 27 október 2023 19:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!