streda, 02 september 2015 18:34

Prijmite pozvanie od organizátorov podujatí v Malohonte a potešte svoje oči, uši i chuťové bunky

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

hn nocny beh 1aPrvý jesenný mesiac bude o bežeckých a cyklistických pretekoch, ako aj o podujatiach zameraných na plody zeme a tradičné jedlá regiónu. Prijmite pozvanie od organizátorov týchto podujatí a potešte svoje oči, uši i chuťové bunky. 
Najbližší piatok 4. septembra sa v uliciach mesta Hnúšťa uskutočnia bežecké preteky so štartom o 20.00 hod. na futbalovom ihrisku, kde už od 18.00 hod. budú návštevníkov podujatia baviť domáce kapely i predkapely Horkýže slíže revival a Vestis Kabát revival. Vyvrcholením večera bude koncert punkrockovej kapely Iné Kafe. 
Úplne z iného súdka bude sobotňajšie (05.09.) podujatie v obci Kružno, kde sa už po druhýkrát stretnú nadšenci heligónky z rôznych častí regiónu. Ak patríte medzi nich, tak si nenechajte ujsť Kružňanskú heligónku, ktorá začína od 15.00 hod. 
Kino Rimava v Hnúšti ponúkne v rámci septembrového programu dva akčné filmy. V utorok 8. septembra to bude Rýchlo a zbesilo 7 a vo štvrtok 24. septembra Mad Max: Zbesilá cesta.  
Nedeľa 13. septembra bude oslavou cyklistiky. Súťažiacich čaká 95 km dlhá trasa so štartom aj cieľom v Rimavskej Sobote, ktorá povedie obcami regiónu Malohont. Nebudú chýbať ani horské prémie v sedlách Chorepa

a Brezina, na vrchu kopca nad obcou Poproč a na vrchu Škvára medzi obcami Horné Zahorany a Vyšná Pokoradz. Pre divákov pretekov je okrem športového zážitku na celej trase pripravený aj bohatý sprievodný program, ktorý bude prebiehať v Rimavskej Sobote. 

V tento deň (13.09.) sa zároveň v obci Nižný Skálnik uskutoční už tradičná výstava ovocia a zeleniny.
Menej tradičný, ale zaujímavý bude nasledujúci týždeň, počas ktorého vám jedlo, tanec, hudbu, umenie, jazyk, film a mnoho iného prinesú do Hnúšte Dni španielskej kultúry (15. - 19.09.)

V sobotu 19. septembra sa budú v mlyne vo Veľkých Teriakovciach konať Slivkové hody, ktoré predstavia slivky v ich najrôznejších podobách - či už ako súčasť koláčov, sladkých jedál alebo malých chuťoviek. Neodmysliteľnou súčasťou dňa bude varenie slivkového lekváru v kotly, ľudová hudba a ochutnávka slivkových dobrôt. V Utekáči sa bude v tento deň súťažiť v pečení toční, t.j. zemiakových placiek.
Milovníci regionálnych špecialít si prídu na svoje aj koncom mesiaca (26.09.), kedy sa bude v Kokave nad Rimavicou súťažiť v príprave tradičných jedál. Neváhajte a príďte si vychutnať súťažnú atmosféru, miestne špeciality či len tak posedieť si s priateľmi pri hudbe.

Počas posledného víkendu (26. - 27.09.) sa v obci Sušany uskutoční výstava ovocia a zeleniny spojená s poďakovaním za úrodu.

V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!
Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 2258 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!