streda, 26 september 2018 11:16

Prvýkrát v Rožňave zaznie veľkolepé Mozartovo Requiem Doporučený

Napísal(a) OZ Alenka
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sobotu 29. septembra 2018 o 19 h. zaznie v rožňavskom evanjelickom kostole dielo Wolfganga Amadea Mozarta REQUIEM d mol pre sóla, zbor a orchester KV 626. Requiem je posledné Mozartovo dielo, napísané v r. 1791, ktoré už nedokončil. Podľa majstrových zápiskov a odporučení uvedený hudobný monument dopísal jeho žiak Franz Xaver Süßmayr. V Rožňave takéto veľké dielo v plnom rozsahu a naštudovaní ešte nebolo inscenované. Predstaví sa viac ako 70 účinkujúcich - orchester, spevácky zbor a sólisti Štátnej opery z Banskej Bystrice. Aj vďaka jedinečnej akustike klasicistického evanjelického kostola sľubuje koncert nezabudnuteľný hudobný zážitok. Organizuje ho Občianske združenie ALENKA a agentúra BELO HEFLER PRODUCTION v spolupráci s Cirkevným zborom ECAV Rožňava a Mestom Rožňava.

2018 09 29 requiem RV„Som rád, že po vyše roku sa mi podarilo dostať do Rožňavy toto úchvatné Mozartovo dielo. Počúvam ho od mladosti a teraz má pre mňa osobitný nádych,“ uviedol Belo Hefler z občianskeho združenia ALENKA.

Tak ako všetky doterajšie koncerty združenia pod logom červeného motýľa, aj tento bude mať benefičný charakter. Výťažok zo vstupného pôjde pre deti z detského domova.

Vstupenky sú v predaji v rožňavskej Turisticko informačnej kancelárii, v evanjelickom farskom úrade a tiež v sieti Ticketportal.sk.

 Pozn.: Vstup pre média od 18 h., registrácia pri vstupe, mob. 0911 447 528

(TS: OZ Alenka)

W. A. MOZART: REQUIEM - úryvok v podaní Štátnej opery v Banskej Bystrici

Čítať 1173 krát Naposledy zmenené streda, 26 september 2018 11:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!