utorok, 11 október 2022 13:13

Cesta životom Zoltána Fábryho Doporučený

Napísal(a) G. Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje k výstave Vox Humana sprievodné podujatie s názvom Cesta životom Zoltána Fábryho, ktoré sa uskutoční 13. októbra 2022 v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25.
Pre záujemcov bude pripravená prednáška Dr. Lászlóa Mátého, ktorý sa zaoberal výskumom života a diela spisovateľa. Súčasťou podujatia bude aj premietanie dokumentárneho filmu o Zoltánovi Fábrym s názvom Pustovník zo Štósu. Dokument bol natočený v roku 2020 pre SNM – Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku v spolupráci s OZ Tradície a hodnoty a s finančnou podporou Fondu na podporu národnostných menšín. Na záver budú môcť účastníci absolvovať aj prehliadku samotnej výstavy.

2022 10 13 1Podujatie pre žiakov II. stupňa ZŠ a študentov SŠ sa uskutoční v časoch o 9:00 a 11:00 hod. a pre širokú verejnosť o 16.00 hod.

Záujem zúčastniť sa na podujatiach pre žiakov ZŠ a študentov SŠ je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný.

Prednášky odznejú v maďarskom jazyku.

Zmena programu je vyhradená.

Vstup na podujatie o 16.00 hod. je voľný pre širokú verejnosť.

Miesto konania: Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25, 048 Rožňava.

Mgr. Gabriella Badin

Čítať 463 krát Naposledy zmenené utorok, 11 október 2022 13:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!