streda, 07 máj 2014 17:38

Kniha Marty Hlušíkovej: Môj dedko Rýchly šíp získala Cenu Bibiány

Napísal(a) MG-OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs moj-dedko-rs-KE-1"Výtvarne je veľmi hravá, veľmi moderná, súčasne využíva klasické techniky a prvky vecí, ktoré sa vyskytovali v detských knihách ešte niekedy v 60. a 70. rokoch." Pýtate sa, komu patria tieto slová? Jednou vetou by sa dalo napísať, že Jurajovi Hegerovi, riaditeľovi Vydavateľstva Slovart, ktoré povedal na vyhodnotení Najkrajšie knihy roka 2013 dňa 6. mája 2014 v bratislavskej koncertnej sieni VŠMU Dvorana. Na spomínanej udalosti totiž za knihu našej gemerskej spisovateľky pre deti a mládež Marty Hlušíkovej z Rimavskej Soboty Môj dedko Rýchly šíp získalo Vydavateľstvo SLOVART Cenu Bibiany

Nás teší, že v súťaži, ktorú každoročne vyhlasuje medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana v spolupráci s ministerstvom kultúry, ministerstvom školstva, Slovenskou národnou knižnicou a Zväzom polygrafie na Slovensku medzi 112 prihlásenými knihami takto obstála kniha nám dobre známej pani Hlušíkovejjednej zo šiestich ocenených. Srdečne jej ako autorke i výtvarníčke Eve Švrčkovej gratulujeme k tomuto úspechu. 

Výstavu ocenených kníh v súťaži NAJKRAJŠIE KNIHY SLOVENSKA 2013 si záujemcovia môžu pozrieť v dňoch 7.5. - 8.6.2014 vo

výstavných priestoroch BIBIANY v Bratislave. 

rychly-sip-l157969Prečítajme si niečo z ocenenej knihy M. Hlušíkovej, ak ju ešte nepoznáte: "Viete, kde je najmenšia indiánska osada? No predsa na dvore Rýchleho šípa a Sokolieho oka alebo inými slovami dedka a babky. Ak sa chce Rinka stať Indiánkou, musí v lete prísť do osady. Sama. Ostatným ani muk! V osade býva aj podnáčelník Biela labka, indiánske sliepky Zuza, Dora a Kata i pierkonosič Bobo. Jeho pierka zdobia strašiaka do maku. Či je to indiánsky totem? Každý Indián musí zložiť indiánsky sľub. A potom získať tri pierka: za odvahu, múdrosť a pomoc druhým, aby si zaslúžil svoje indiánske meno. Aké prekážky musí Rinka zdolať, aby sa z nej nakoniec stala Odvážna srnka?" 

MG-OD

 

 

Čítať 2267 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!