nedeľa, 29 jún 2014 22:01

Nová publikácia Milana Slabeja obohatila program XX. dni mesta Tisovca

Napísal(a) MG-OD
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

slabej 70573aPri príležitosti XX. dní mesta Tisovec a v rámci 680. výročia prvej písomnej zmienky o tomto meste sa uskutočnilo viacero zaujímavých kultúrno-spoločenských podujatí. Medzi ne patril aj slávnostný krst najnovšej reprezentačnej knihy pod názvom Tisovec naše mesto, ktorej autorom je miestny rodák Milan Slabej. Knihu uviedli do života v miestnej obradnej sieni za účasti širokej obce spoluobčanov a hostí. Knižka, ktorú stručne predstavil herec Ján Valentík, obsahuje zábery mesta v rôznych ročných obdobiach, zachytáva minulosť a súčasnosť, nádheru okolitej prírody a dominanty mesta, ako aj osobnosti pôsobiace v Tisovci. Výhodou je dvojjazyčnosť tejto publikácie, okrem slovenského jazyka v nej nájdete aj anglický preklad, čo robí z tejto knižky skvelý propagačný materiál pre všetkých zahraničných turistov, ktorí túžia spoznať Tisovec bližšie. Krstilo sa originálne, tisovskou šťavicou, ktorej obrad sa udial za pomoci manželky pána Slabeja. Fotografie v knihe Tisovec naše mesto sprevádzajú básne domáceho spisovateľa Františka Bábelu.

Autor knihy Milan Slabej o svojej knihe stručne povedal: "Knihu sme pripravovali zhruba rok. Najstaršia fotografia má sedem rokov a najmladšia len pár

týždňov. Toto je už moja druhá kniha a chcem sa predovšetkým poďakovať tak pánovi primátorovi, ako aj ďalším spolupracovníkom a mojej rodine. Tej hlavne preto, že mi záľubu vo fotografovaní toleruje a má pre mňa pochopenie. 

Milan Slabej sa fotografovaniu venuje od roku 1970. Svoje diela vystavuje na rôznych súťažiach, na ktorých získal viaceré ocenenia a množstvo čestných uznaní. V súčasnosti sú námetom jeho fotografií jeho vnúčatá, avšak v celkovej tvorbe dominuje krajinárska a reportážna fotografia. V roku 2009 dostal cenu primátora mesta Tisovec. "Táto kniha bude krásna spomienka, ktorú keď po niekoľkých rokoch chytíme do rúk, budeme sa v myšlienkach vracať s úsmevom k mladosti," dodal primátor mesta Peter Mináč.

 

Čítať 2271 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!