štvrtok, 11 február 2016 14:51

Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde... a pochovali aj basu

Napísal(a) M. M.
Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

ra basa 03 1aRevúcke fašiangy vyvrcholili v utorok 9. februára 2016 veselým sprievodom masiek centrom mesta. Nechýbali krojované skupinky, kôň, turoň, koza a ďalšie pestré masky detí. A odmena? Samozrejme voňavé šišky, lízadlá, teplý čajík či varené víno. Vo večerných hodinách prichádzali seniori na

fašiangovú zábavu. 

Pri vstupe do miestnosti ALFA ich čakal tradičný prípitok - hriate od prítomnej primátorky mesta Evy Cireňovej a na prehryznutie lákavé jednohubky. Seniorov i hostí privítal Ing. Hock a zábava sa mohla začať. Do tanca hral Milan Klimek. Medzi tanečnými kolami pozornosť pútala bohatá tombola. Jedinečná fašiangová nálada vyčarila úsmev na tvári všetkým prítomným. O 23.30, keď sa prítomní posilnili mastným chlebom s cibuľkou, sa ochotníci divadla REV a spevokol Úsvit začali lúčiť s basou, usporiadali jej pohreb, lebo, darmo je, polnocou sa končí obdobie zábav a začína 40-dňový pôst. 

Rozchádzali sme sa s presvedčením, že sa o rok opäť stretneme pri veselých pesničkách a prípoviedkach na 8. tradičnom pochovávaní basy. Ďakujeme všetkým účinkujúcim, sponzorom a nakoniec aj všetkým účastníkom tejto ľudovej zábavy.
M.M. ZO JDS

Foto: Peter Poboček

 

Čítať 2764 krát Naposledy zmenené štvrtok, 11 február 2016 17:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!