štvrtok, 22 december 2016 10:34

Knižnica Baníckeho múzea v Rožňave má vo svojom fonde takmer sedemtisíc kníh

Napísal(a) Janka Vaisová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Medzi publikáciami, ktoré zakúpilo Banícke múzeum v Rožňave je aj týchto 72. Medzi publikáciami, ktoré zakúpilo Banícke múzeum v Rožňave je aj týchto 72. Foto: Archív BM

Knižnica Baníckeho múzea v Rožňave bola založená v roku 1963 a obsahuje tituly z rôznych oblastí. V jej fonde sa nachádza takmer 7000 kníh, medzi nimi aj viacero vzácnych historických vydaní, no rovnako aj veľa kníh s už neaktuálnymi informáciami. Dôvodom je fakt, že počas posledných rokov nebola dopĺňaná o novú aktuálnu odbornú literatúru.

Vzhľadom na skutočnosť, že zamestnanci múzea potrebujú nevyhnutne čerpať a získavať informácie a vedomosti z publikácií zameraných predovšetkým na históriu, národopis, baníctvo a hutníctvo, numizmatiku, jaskyniarstvo a iné oblasti z regiónu, bolo potrebné knižnicu rozšíriť o nové knižné tituly.
V súvislosti s touto potrebou a snahou bol na Fond pre podporu umenia v programe 6.1.3 Akvizícia knižníc podaný projekt na nákup nových odborných titulov. V rámci podpory projektu bolo do Knižnice Baníckeho múzea v Rožňave zakúpených celkovo 73 ks odborných kníh, ktoré poslúžia k odbornému rastu zamestnancov múzea; eventuálne aj študentom stredných a vysokých škôl, ktorí môžu so súhlasom vedenia múzea prezenčne využívať služby knižnice.
Janka Vaisová

 

Čítať 1405 krát Naposledy zmenené streda, 28 december 2016 09:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!