utorok, 20 november 2018 21:10

Do lavíc obecných a mestských zastupiteľstiev na hornom Gemeri zasadne 390 poslancov Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V novom volebnom období zasadne v rožňavskom okrese do poslaneckých lavíc 386 poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev, ktoré budú vykonávať svoju aktivitu v 62 obciach a mestách regionu. Vyplýva to z informácií, ktoré po komunálnych voľbách uskutočnených 11.11.2018 poskytol Štatistický úrad SR na svojom portály. Pretože po voľbách v našom volebnom obvode na hornom Gemeri ostali ešte 2 miesta v Hrhove a 2 v Stratenej neobsadené, budú sa v obidvoch obciach musieť uskutočniť doplňovacie voľby, ktorými sa konečný stav poslancov upresní na 390. Voľby v obciach zaznamenali pohyby rôznym smerom a dnes už vieme, že obecné zastupiteľstvá budú v niektorých obciach zložené úplne z nového zoznamu poslancov. Medzi také budú po zložení poslaneckého sľubu patriť obecné zastupiteľstvá v obciach Honce, Kečovo a Meliata.

Zaujímavé je aj to, že novembrové voľby v obciach Markuška, Henckovce, Kováčová a Kružná potvrdili predchádzajúce zloženie obecného zastupiteľstva. V ostatných obciach zaznamenali menšie či väčšie rozdiely, vyplývajúce z volebných výsledkov. Nie menej zaujímavý je aj údaj o zložení žien a mužov v týchto orgánoch verejnej správy. Údaje z nášho regiónu prezrádzajú, že v poslaneckých laviciach bude v tomto volebnom období 111 žien a 275 mužov, ku ktorým prirátame ešte 4 zatiaľ voľné poslanecké miesta.

Najväčší počtom bude zložený poslanecký zbor mestského zastupiteľstva v Rožňave - 17. O niečo menej poslancov bude v Dobšinej - 11 a obecné zastupiteľstvá v Brzotíne, Gemerskej Polome, Krásnohorskom Podhradí, Nižnej Slanej, Plešivci, Slavošovciach, Štítniku budú mať všade po 9 poslancov. Po doplňovacích voľbách aj v Hrhove. Po 7 poslancov bude vykonávať svoju činnosť obecné zastupiteľstvo v Betliari, Čiernej Lehote, Čučme, Dlhej Vsi, Drnave, Gemerskej Hôrke, Gemerskej Panici, Jablonove n/Turňou, Joviciach, Krásnohorskej Dlhej Lúke, Lipovníku, Pači, Rakovnici, Rejdovej a vo Vlachove. Zvyšok obecných zastupiteľstiev (35) bude zložený po 5 poslancov.

Podrobnejšie o zložení obecných a mestských zastupiteľstiev sa dozviete z pripojeného zoznamu poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev okresu Rožňava zvolených 11. novembra 2018.

 

Čítať 1062 krát Naposledy zmenené štvrtok, 22 november 2018 13:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!