pondelok, 23 február 2015

gp futbal s tahanovcami aSezóna 1993/1994 * Komentár: Vo futbalovej sezóne 1993/1994 vedenie klubu FK Gemerská Poloma, ktorého musžtvo hralo v I. B triede, muselo riešiť otázku trénera. Novým trénerom sa stal Zoltán Šalamon. Z Betliara sa vrátil Miroslav Ďuriček. Do kádra boli zaradení aj traja dorastenci – Lipták, Gunár a Lišuch. Mužstvo začalo prípravu domácim turnajom. Po ňom nasledovali prípravné zápasy s Kunovou Teplicou, Tornaľou a Revúcou. 
V prvom kole doma mužstvo remizovalo s Rožňavou B. Z nasledujúcich dvoch kôl získalo tri body. Potom sa mu podarilo vonku uhrať remízu. Divákov potešila vysoká výhra nad Čečejovcami. V Dobšinej mužstvo tesne podľahlo. V nasledujúcich kolách mužstvo vyhralo doma a vonku prehralo s výnimkou remízy v Geči. Po jeseni tak mužstvo zimovalo na šiestej priečke. 
Na jar mužstvo posilnil Pollák a do kádra bol zaradený dorastenec M. Ruszó. Káder opustili vojaci Midlík a Martinko. V jarnej časti mužstvo vyhralo všetky domáce zápasy a dvakrát bodovalo na pôde súpera a to v Poľove a v Kokšove – Bakši. Tesne podľahlo v Buzici. V celkovej tabuľke sa umiestnilo na štvrtej priečke. Z pohľadu mužstiev ObFZ Rožňava ho prevýšila Rožňava B a za ním

Zverejnené v Futbal

cl ka IMG 0772aV piatok popoludní (20. februára 2015) ožila sála kultúrneho domu v Čiernej Lehote vravou detí a reprodukovanou hudbou. Deti tie väčšie sami a tie menšie v sprievode rodičov prišli ukázať v podobe masiek, čo je ich srdcu blízke, čo sa im najviac páči. Porote zostavenej z usporiadateľov i rodičov sa predstavilo 21 masiek, zaujímavých, milých i pekných.
Masky pošantili pri hudbe, osviežili sa čajom i keksíkami. Čo ich najviac zaujímalo, bolo vyhodnotenie naj masky. Bolo nám tak trochu ľúto, že všetky nemohli by naj..., lebo v každej maske bol kúsok fantázie dieťaťa ,kus práce na príprave masky a samozrejme veľký kus odvahy predviesť sa pred ostatnými. Za tri najkrajšie masky boli vybratí tí najmenší, ktorí boli naozaj rozkošní. Lienka v podobe dvojročného chlapčeka sa páčila najviac, zdravotná sestra a šaško boli ďalšie dve najkrajšie. Pekný bol aj motýlik, princezná, zaujímavé boli príšerky a čarodejnica či kostra.
cl ka IMG 0780cl ka IMG 0776cl ka IMG 0772cl ka IMG 0773cl ka IMG 0775Všetky masky boli za svoju snahu a účasť odmenené malou sladkosťou, tie naj... väčšou čokoládou. Ženy z MO MS, ktoré toto podujatie usporiadali teší, že si deti i dospelí našli chvíľu a prišli sa ukázať. Teší nás tiež podpora zo strany Obecného zastupiteľstva a starostky obce, ktorá zabezpečila maskám

Zverejnené v Čierna Lehota