nedeľa, 08 január 2023
V príspevku nášho spolupracovníka Ing. Štefana Tomášika sa dočítame o najvyššej futbalovej súťaži v okrese Rožňava v rokoch 1994 – 2022. Tentokrát nie sú uvedené žiadne tabuľky, len komentár, ktorý dopĺňa fotografia. Komentár je rozdelený na tri obdobia, pričom aktuálnu sezónu ešte nehodnotí. 
Z priestorových dôvodov je posledné obdobie popísané len stručne. Autor z uvedeného dôvodu nepíše  o niektorých kauzách (napr. Tatran Betliar – jeseň 2008, článok G. Polomy – vo V. Slanej nevyhrá ani Real Madrid a pod.), príčinách odmietnutia lídrov, príčinách odhlásenia niektorých FK, príčinách nepostúpenia lídrov do vyššej súťaže alebo niektoré ročníky sú okomentované len stručne.
Obdobie 1994 – 1996 – II. trieda
Súťaž vyhral v roku 1994  Betliar, keď náskok si vytvoril už na jeseň, pričom neprehral ani raz. Na jar však prehral štyrikrát. Súťaž opustilo Krh. Podhradie, keď malo slabú jarnú časť.
O rok neskôr vyhrala súťaž Dobšiná, ktorá bola po jeseni len tretia, vďaka dobrej jari však skončila prvá. Dobrý ročník mal Famstav, ktorý bol jesenný líder. Zo súťaže zostúpili Slavošovce a Krh. Dlhá Lúka. Slabú sezónu mala Nižná Slaná.
Zverejnené v Futbal