pondelok, 12 jún 2023 11:31

Na Medzinárodnom festivale zborového spevu v bulharskom Balčiku vystúpil aj QUIRIN z Revúcej Doporučený

Napísal(a) J. Dorčáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Počuli ste už niekedy o tom, aby organizátori Medzinárodného festivalu zborového spevu Čiernomorské zvuky (Chernomorski Zvutsi) v Bulharsku prejavili záujem, aby na ňom vystúpil aj  spevácky súbor zo Slovenska? A stalo sa. Dozvedáme sa, že náš známy spevácky súbor QUIRIN, ktorý existuje pri Základnej umeleckej škole v Revúcej, sa začiatkom tohto mesiaca dostal na prehliadku do bulharského Balčika, ktorý je jedným z najkrajších pobrežných miest v Bulharsku. Organizátori zorganizovali v Bielom meste už jedenásty ročník, na ktorom sa po prvýkrát predstavila aj formácia z Izraela. Okrem neho účastníkmi boli aj súbory z Holandska, Poľska, Slovenska a Bulharska. Prizvaní umelci svoje piesne na festivale predniesli na piatich rôznych pódiách a dvoch workshopoch. Priznám sa, že prvú informáciu o zaujímavom podujatí som sa dozvedel pred pár dňami z príspevku členky spomínaného revúckeho súboru Jany Dorčákovej, ktorá s veľkým vyznaním priblížila svoje pocity o festivale na sociálnej sieti.

bulharsko Balčik zborový spev dji 0093 1

Jedenásty ročník Medzinárodného festivalu zborových spevokolov v Balčiku otvorili 7. júna 2023 a trval 4 dni. Revúcky spevokol vystúpil za dirigovania Jaroslava Petra v tretí quirin balcik FB IMG 1686555089493festivalový deň so záverečným koncertom, ktorý začal večer o 18-ej hodine. 

Prečítajte si aj na našej stránke, s čím sa pani Janka vyznala na sociálnej sieti. 

„Spievať znamená tešiť sa zo života dvakrát. Práve toto sme zažili my SZ Quirin - spevácky zbor pri ZUŠ Revúca po tieto dni v slnkom zaliatom Bulharsku. Zažili sme všetko, čo k skvelému festivalu patrí. Úžasnú atmosféru, nádherné prostredie, šum mora, blahodárne slnko, skvelých ľudí. Organizátorov, spevákov z mnohých kútov sveta aj kultúr, školy spevu, nové priateľstvá a hlavne quirin kolaqc FB IMG 1686555162798na každom kroku ľudí, ktorí mali úsmev na tvári a radosť v srdciach. Od malých detí hádam všetky generácie. Mnohí s hrdosťou nosili svoje šediny a spievali so srdcom. Boli to pre nás neopísateľné chvíle. Zo srdca ďakujeme Mestu Revúca, ZUŠ Revúca a každému, kto nás sprevádzal v myšlienkach a držal nám prsty. Nesieme si domov nielen vzácne ocenenie za najlepší umelecký dojem, ale predovšetkým nezabudnuteľné dojmy a zážitky. Uleteli sme na pár dní do sveta hudby, spevu, tanca a nádherného sveta dobrých prajných ľudí... Ďakujeme.“

divaci festivalu

Pripravil MG od

 

Čítať 1862 krát Naposledy zmenené piatok, 16 jún 2023 09:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!