utorok, 10 október 2023 10:45

Kurz keramiky pre pokročilých – obľúbený tvorivý relax v Dome tradičnej kultúry Gemera Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Kurz keramiky v Dome tradičnej kultúry Gemera je určený pre dospelých a bude prebiehať každý utorok od 16:00 pod vedením lektorky GOS Renáty Kseničovej. Na obrázku. Kurz keramiky v Dome tradičnej kultúry Gemera je určený pre dospelých a bude prebiehať každý utorok od 16:00 pod vedením lektorky GOS Renáty Kseničovej. Na obrázku. Foto: GOS

Pokračovanie veľmi obľúbeného kurzu pre dospelých – Kurz keramiky – spúšťa Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, ktorý začína už 17. októbra 2023 a končí 12. decembra 2023. 

Počas ôsmich lekcií keramikárskeho kurzu, v trvaní 25 hodín, si účastníci osvoja pokročilé techniky modelovania z hliny, dekorovanie, glazovanie, burelovanie, ako aj postupy finálneho procesu výpalu, čím nadviažu na poznatky nadobudnuté počas kurzu pre začiatočníkov. Je určený pre dospelých a bude prebiehať každý utorok od 16:00 pod vedením lektorky GOS Renáty Kseničovej. V cene kurzu 120 € je zahrnuté: materiál, pracovné pomôcky, výpal v elektrickej peci, malé občerstvenie a certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

2023 10 17 hrnciarsky kurz plagat 2023 01„Účastníci sa zdokonalia v procese ručnej výroby keramiky, základy ktorej si už osvojili. Technikou modelovania z valčekov a plátov si vyrobia úžitkové predmety, ktoré si vyzdobia rôznymi dekoračnými technikami, či už plastickými alebo maliarskymi. Kurz má skvelé načasovanie, pretože Vianoce sú už za rohom. Predpokladám, že účastníci už myslia na svojich najbližších a vlastnoručne vyrobené keramické darčeky poputujú pod nejeden vianočný stromček,“ informovala riaditeľka Gemerského osvetového strediska Helena Novotná.

Záväzné prihlášky je potrebné doručiť do 13. októbra 2023.

Počet účastníkov na kurze je limitovaný.

Info: Renáta Kseničová, , 0917 419 259

 

Róbert Šimko
Marketingový manažér

Čítať 271 krát Naposledy zmenené streda, 11 október 2023 17:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!