utorok, 13 február 2024 19:27

Hviezdny Valentín s GOS-kou v Rožňave Doporučený

Napísal(a) Róbert Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hviezdny Valentín s GOSkou sa uskutoční v rožňavskej hvezdárni a v keramickej dielni Domu tradičnej kultúry Gemera. Rožňavská hvezdáreň otvorí svoje brány zaľúbencom počas ich sviatku. Gemerské osvetové stredisko, ktorého zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, dňa 14. februára 2024 od 18.00 hod. organizuje pozorovanie večernej oblohy s názvom Hviezdny Valentín, počas ktorého si návštevníci budú môcť v plnej kráse vychutnať Mesiac, plynného obra Jupiter a hviezdokopu zo súhvezdia Býk a Plejády. „Hvezdáreň počas celého roka prináša návštevníkom lákavý program vo forme pozorovaní dennej či nočnej oblohy počas významných astronomických javov. Cieľom je popularizácie astronómie a prírodných vied, najmä keď sú podmienky na pozorovanie priaznivé a nebo jasné,“ uviedol Zdeněk Molnár z úseku astronómie Gemerského osvetového strediska.

Okrem valentínskeho pozorovania však GOSka prinesie aj Valentínsky keramický workshop, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 15. februára 2024 v poobedňajších hodinách. Počas neho si účastníci plátovou technikou vyrobia v pároch produkt vyjadrujúci lásku.

Valentínske podujatia sa uskutočnia v rámci župnej iniciatívy Spájame lásku a umenie. Dvojica, ktorá ich navštívi zaplatí iba za jednu vstupenku a druhú získa ako darček.

Ďalšie informácie  – pozorovanie: , 0918 244 901  

                             – keramický workshop: , 0917 419 259

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na našej stránke www.gos.sk a na našich sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.

 

Róbert Šimko

Čítať 204 krát Naposledy zmenené utorok, 13 február 2024 19:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!