štvrtok, 06 december 2018 11:44

Výstavou REVÚCKA FOTOGRAFIA 2018 na konci roka dali priestor domácim fotografom Doporučený

Napísal(a) Juraj Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Fotografia. Jedno cvaknutie a na svete je dokonalý odraz reality. O čom sa v minulosti mohlo umelcom len snívať, je teraz dostupné takmer každému. Dokumentuje naše životy, momenty obyčajné aj výnimočné, a ako sa zdá, fotografom môže byť už dnes každý, kto vlastní fotoaparát. Fotografom áno. Umelcom nie. Keď sa však objaví niekto výnimočný, niekto, kto dokáže zachytiť všednú realitu nevšedne, kto vidí, čo iným uniká, a dokáže stlačiť spúšť v ten správny okamih, vtedy sa rodí umenie.
V Revúcej sa už stalo príjemnou tradíciou – na konci roka dať priestor domácim fotografom. A je dobré, že to Revúčania využívajú. Vo výstavnej sieni Mestského kultúrneho strediska tak máme možnosť pokochať sa skutočným fotografickým umením.

Výstava REVÚCKA FOTOGRAFIA 2018 potrvá do 9. januára 2019, každý pracovný deň od 8. do 20. hodiny.

Tohto roku vystavujeme 68 originálnych fotografií od 11 individuálnych umelcov. Tucet dopĺňa takpovediac kolektívny tvorca – žiaci ZUŠ Revúca, ktorí sa učia tomuto krásnemu kumštu v novom audiovizuálnom odbore a odbore výtvarnom.

Autormi fotografií sú: Lýdia Bodnárová, Alena Geršičová, Zuzana Hudak Kvačkaj, Natália Spišáková, Maroš Detko, Dominik Doubek, Filip Hrebenda, Emil Matejka, Peter Poboček, Ján Poliak, Dušan Sekerka a žiaci ZUŠ Revúca.

Ak je niečo na pozeranie a každý to vidí, je to vnímanie. Ak nie je nič na pozeranie a vy to predsa vidíte, je to poézia. Ak dokážete pomocou fotoaparátu, aby to videli aj iní, je to – fotografia.

Príďte sa pozrieť a dívajte sa. Želáme vám príjemný vizuálny zážitok!

Juraj Genčanský
MsKS Revúca

 

Čítať 4205 krát Naposledy zmenené štvrtok, 06 december 2018 12:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!