piatok, 15 september 2023 11:43

Pozývame vás na Folklórny večer do Domu osvety v Rimavskej Sobote Doporučený

Napísal(a) S. Zvarová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pozývame Vás na Folklórny večer do Domu osvety v Rimavskej Sobote, 16.9.2023 od 16:00.

Začíname tvorivou dielňou a prezentáciou zberateľa ľudových piesní Ľudovíta Vansu. Od 18:00 bude prebiehať regionálna postupová súťaž a prehliadka hudobného folkóru Nôty Gemera a Malohontu, ktorej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum pod názvom Vidiečanova Habovka a spolufinancuje ju Banskobystrický samosprávny kraj. V súťažnej časti programu sa predstavia: ženská spevácka skupina a mužská spevácka skupina FSK Lieščina z Rimavskej Soboty, FS Vepor z Klenovca, Dievčenská spevácka skupina FS Háj z Rimavskej Soboty. Sólisti speváci: Kinga Kislingerová z Teplého Vrchu, Lucia Zvarová z Klenovca, Beáta Kamenská z Rimavskej Soboty, Terézia Motyčková z Revúcej, Michaela Baštáková z Rimavskej Soboty, heligonkár Ján Kožiak z FS Vepor z Klenovca.

2023 09 16 Noty Gemera Malohontu RSOd 19:00 budeme pokračovať v prezentácii stredogemerských piesní Nôty Jána Jasenku, v podaní ĽH FS Lykovec z Revúcej.

Po vyhodnotení súťaže, od 20:00 sa v rámci projektu Čarovná studnička presunieme na tanečný parket, kde budeme pokračovať v tanečnej dielni a tancovačke s FS VEPOR z Klenovca, Po klenovsky.

Aktivitu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Stanislava Zvarová, GMOS RS

Čítať 313 krát Naposledy zmenené sobota, 16 september 2023 12:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!