piatok, 09 máj 2014 11:09

Neobyčajná a neprehliadnuteľná Noc literatúry 2014 v Rožňave

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv noc literatury 2014s(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozýva širokú verejnosť v stredu 14. mája od 18.00 hod. na podujatie pod názvom Noc literatúry 2014.
Noc literatúry 2014 sa na Slovensku koná už po šiestykrát. Podujatie prebieha v daný deň v rôznych mestách Slovenska, ako aj metropolách Európy (Amsterdam, Jerevan, Kyjev, Lisabon, Londýn, Mníchov, Praha, Sofia, Viedeň).
V Rožňave sa budeme snažiť oboznámiť verejnosť s literárnymi dielami slovenských autorov na netradičných, s literatúrou bežne nespájaných, miestach. V stredu 14. mája 2014 začíname o 18:00 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave ul.Lipová 3. V čase od 18.50 sa bude čítať v priestoroch Centra voľného času Akademika Hronca 100/9A (v podchode Radnice). Pokračovať budeme o 19.20 v historickom jadre mesta v parku pri Strážnej veži a „nočné putovanie“ za slovenskou literatúrou ukončíme od 19.50 v Čajovni večnej mladosti na Akademika Hronca 3. Ako nám prezradila pracovníčka knižnice Lucia Csontosová „Úlohy čítania sa zhostia a naše pozvanie tento rok

prijali Mgr. Izabella Hurajtová – riaditeľka Centra voľného času v Rožňave, Mgr. Štefan Kohári – pedagóg Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave, Mgr. Ladislav Rášši – pedagóg Obchodnej akadémie v Rožňave a Mgr. Petra Annová – pedagogická zamestnankyňa Centra voľného času v Rožňave“, a dodala: „Veríme, že týmto podujatím prinesieme neopakovateľnú atmosféru z čítania úryvkov kníh na miestach, ktoré za bežného dňa možno uniknú našej pozornosti“.
Cieľom medzinárodnej akcie, ktorá sa udomácnila aj na Slovensku, a taktiež v Rožňave, je upozorniť prostredníctvom verejných čítaní na význam literatúry v súčasnej spoločnosti. Prijmite pozvanie pracovníkov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na Noc literatúry 2014 v stredu 14. mája 2014. Začína sa v knižnici a pripojiť sa môžete kedykoľvek a kdekoľvek podľa rozpisu na pozvánke. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1880 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!