streda, 29 február 2012 13:18

O čom sa hovorí pred MDŽ? Móda, kozmetika, diéty... Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

...ale aj vzťahy, kariéra, či  klebety. To je len pár charakteristických čŕt ľudského jedinca ženského pohlavia  –  ženy.  A k nej neodmysliteľne patrí každoročný 8. marec - Medzinárodný deň žien. Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave pokračuje v štedrosti a ponúka opäť zápisné zdarma. Dievčatám i dámam od 15 rokov ponúka dňa 7. marca 2012 bezplatné zápisné, či obnovenie si členského poplatku pri   príležitosti Medzinárodného dňa žien (dátum 8.3.2012 pripadá na štvrtok a štvrtky sú v danej knižnici zatvorené pre verejnosť, pozn. autorky).
Nápad oslavovať Medzinárodný deň žien vznikol na Medzinárodnej

ženskej konferencii v roku 1910, ktorá sa konala v Kodani. Ako dátum tohto sviatku bol stanovený 8. marec na počesť veľkého štrajku 40 000 newyorských krajčírok z textilných továrni, ktorý sa konal v roku 1908. Tieto bojovali   za  zrušenie   desaťhodinového   pracovného   času,   proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam. Ak by sme si  mali  zaspomínať na časy nedávne u nás,  sviatok MDŽ bol  asi   jeden najobľúbenejší. Ženy dostávali karafiáty i bonboniéry, muži mali dobrý dôvod na oslavu, deti kreslili rôzne obrázky svojim mamičkám.
Zmeny v dejinách ľudstva sú rôzne. Občas sa zmeny dejú aj v knižnici. Hovorí sa, že odhodlanie prináša šťastie.  Prijmite preto   pozvanie,  milé dámy,  slečny,  dievčatá.  7. marca 2012 od skorých ranných hodín Vás radi privítajú pracovníčky Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.  Potom  je už na každej  z vás,  čo si  u nás vyberiete na spestrenie voľného času.  V ponuke máme  tituly nielen o móde,  zdravého životného štýlu,  kozmetike, záhradkárstve, ručných prácach, ale aj o cestovaní, kariére, rôzne terapie, romány a množstvo ďalších tém. A ak ste niečo v našej databáze nenašli, vieme vám pomôcť aj v takom prípade.
Tešíme sa na vašu návštevu, od marca 2012 v novom výpožičnom čase.
Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Čítať 1979 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!