utorok, 25 apríl 2017 12:24

Hodnoty Lindy Holodovej na výstave v Jelšave

Napísal(a) Mestské múzeum Jelšava
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Mestské múzeum Jelšava Vás pozýva na vernisáž výstavy HODNOTY autorky Mgr. Mgr. art. Lindy Holodovej 27.04.2017 od 17:00 hod. a následnú výstavu od 28.04.2017 do odvolania. 
Výstava Hodnoty je autorským diplomovým projektom umelkyne Mgr. et. Mgr. art. Lindy Holodovej (1987), absolventky katedry sochárstva a priestorovej tvorby Akadémie umení v Banskej Bystrici. Svoje štúdium absolvovala pod vedením prof. Miroslava Brooša, akad. mal. v ateliéri AT.EX.T. - ateliér experimentálnej tvorby.

Autorka sa vo svojej tvorbe venuje umeniu objektu, inštalácie, procesuálnej maľbe, grafike, mäkkej plastike, fotografii. Prostredníctvom predstavených diel reaguje na problematiku hodnôt, na ktoré sa pozerá cez osobnú skúsenosť, ktorá je spojená s procesmi súvisiacimi so starostlivosťou o vlastné zdravie. Pracuje so svojimi zážitkami a skúsenosťou, preto tému chápe aj ako individuálnu mytológiu.
Výstavu tvorí séria prác zameraná na výtvarný výskum problematiky hodnôt. Výsledkom sú inštalácie, v ktorých autorka narába s možnosťami obrazu, priestoru, procesu a apropriovaných predmetov vo vzťahu k osobnej skúsenosti. Autorka prezentuje spôsoby uvažovania nad témou. Pozornosť upriamuje na hodnotu zdravia. Vychádza v nej zo svojej vlastnej skúsenosti a zážitkov s využitím procesov spojených so starostlivosťou o svoje zdravie.

(Mestské múzeum Jelšava)

 

Čítať 1556 krát Naposledy zmenené piatok, 28 apríl 2017 11:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!