pondelok, 04 máj 2015 13:23

Živá hudba Kollárovcov, temperamentný spev a humorné slovo vytvorili divákom nezabudnuteľnú atmosféru

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
 
ra kollarovci 1aPočas prvej májovej nedele do Revúcej zavítalo zoskupenie mladých, talentovaných hudobníkov, ktorí svojím hudobným umením už mnoho rokov zabávajú a rozveseľujú poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Každý, kto si chcel dopriať pravú Goralskú zábavu a zažiť príjemné chvíle pri ľudovej hudbe KOLLÁROVCI mal pre obrovský záujem až dve možnosti na výber koncertu. Prvý 
 
koncert sa konal o 15:00 hod. a druhý si nadšenci folklóru mohli prísť do Mestského domu kultúry vypočuť o 18:00 hod. Po obidvoch koncertoch nasledovala autogramiáda. 
Táto päťčlenná skupina na trhu úspešne pôsobí už od roku 1997 a svojím goralským temperamentom si získala aj priazeň revúckych fanúšikov. Nosným pilierom ich koncertného repertoáru bola slovenská ľudová pieseň, ktorá dostala nový šat, príjemný aj pre tých, ktorí tento žáner nikdy nevyhľadávali. V ich podaní si diváci mohli aj vďaka pestrému nástrojovému obsadeniu 
 

ako husle, soprán, saxofón, cimbal, akordeón, kontrabas, či bicie, vypočuť skladby z klasickej či populárnej hudby, no nechýbajú ani vlastné piesne, ktoré sú publikované na piatich CD - albumoch. 

Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvorili v divadelnej sále nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá divákom nielen že vyčarila úsmev na tvári, ale spôsobila aj nadšenie a zabezpečila dobrú náladu.                          

Martina URBANOVÁ

Foto: Peter Poboček

 
 

 

[cincopa AwFAji85G5i_]

 

Čítať 3556 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!