nedeľa, 27 august 2017 12:18

Kapitán MFK Revúca Lukáš Smerek: Nechceme, aby v Revúcej futbal skončil

Napísal(a) Ing. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Lukáš Smerek,  Lukáš Smerek, Foto: archív LS

Futbalový klub MFK Revúca pôsobí v 4. lige – stred SsFZ od roku 2005. V minulej sezóne mal vypadnúť do 5. ligy skupiny D, ale napokon sa udržal. Náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik nám prináša rozhovor s kapitánom mužstva Lukášom Smerekom (brankár na fotke), v ktorom sa dozvieme aktuálne informácie o letnej príprave, zmenách v klube, tréningovom procese a pod. Text dopĺňajú fotografie.

 mfk revuca 011. Ako hodnotíš letnú prípravu?

  • Chlapci počas zápasov naberali kondíciu a získavali sme hernú prax. Vo výsledkoch sme striedali dobré zápasy so slabými. Najmä víťazstvá nad Tisovcom a Hnúšťou potešili, na druhej strane bezgólová remíza s Lubeníkom a nezvládnutý turnaj v Hnúšti by sa nám nemali stávať. Beriem to však tak, že sme skúšali niektorých hráčov a veľký vplyv malo aj dovolenkové obdobie.

2. Došlo k zmenám v kádri?

  • Na hosťovanie odišiel Erik Urc (OFK Majcichov), pretože študuje a pochopiteľne si hľadal klub blízko miesta, kde sa zdržiava väčšiu časť roka. Na hosťovanie išiel aj Marcel Kasper (FK obec Lubeník), aby získaval potrebnú zápasovú prax v bráne, pretože u nás veľa príležitostí nedostal. Do klubu prišiel Adam Slovák (MFK Jelšava), ktorý už u nás pred časom pôsobil. Mal by vystužiť kraj obrany, prípadne zálohy. Je rýchly, silný v súbojoch a má tvrdú strelo, preto verím, že bude platným hráčom. V prvých dvoch kolách sezóny nemohol nastúpiť, pretože si ešte odpykával trest z minulej sezóny. Druhou posilou je Ondrej Furman, ktorý naposledy pôsobil v 2. waleskej lige. je to univerzál použiteľný kdekoľvek v zálohe. Je veľmi dobre technicky vybavený a má skvelý prehľad aj strelu. Z minuloročných dorastencov by nás mal ešte posilniť Michal Bukóci, ktorý však bol celé leto v zahraničí. V najbližšom zápase by už mohol byť k dispozícii. Zo súčasných dorastencov dostal zatiaľ šancu Peter Miartin, ale myslím, že aj niektorí ďalší by si ju zaslúžili. Celkovo sme mali s posilňovaním kádra obrovské problémy. Rozhodli sme sa stavať na chlapcoch z Revúcej a blízkeho okolia, ale mnohí z nich si radšej vybrali jednoduchšiu cestu a hrajú nižšie súťaže. Je to škoda, lebo minimálne 3 - 4 na 4. ligu určite majú.

mfk revuca 033. Došlo k zmene realizačného tímu ?

  • Vladimír Gallo skončil pri A mužstve. Stále ostáva prezidentom klubu, ale všetky jeho povinnosti prešli na manažéra Richarda Luntera. Na trénerskú pozíciu sa po dvoch rokoch vrátil Igor Schmiedl. Pozná mužstvo a má prirodzený rešpekt, takže dúfam, že táto zmena bude k lepšiemu. V príprave sa už čo - to ukázalo aj na tréningoch, ale uvidíme, čo bude počas sezóny.

4. Stručne k doterajším zápasom

  • Vstup do sezóny nám absolútne nevyšiel. Ale u nás boli začiatky sezón vždy zlé, ako keby sme ešte dovolenkovali. Ťažko sa hodnotia zápasy, v ktorých dostanete 4 góly. Najviac ma mrzí, že sme v tých zápasoch boli naozaj slabší, aj keď výsledné skóre nemuselo byť až také dramatické. Prvé polčasy máme dobré, ale v zápasoch na súperových ihriskách potrebujeme premieňať aj pološance, aby sme sa upokojili a dokázali ustáť ten tlak. Beriem to však pozitívne, prvé dva zápasy boli derby a tie sú vždy náročné. Teraz ich už máme za sebou a môžeme sa sústrediť na "bežných" súperov. Musíme bodovať najmä doma. Navyše, zo zadných pozícií sa nám môže lepšie útočiť, pretože súperi si k nám prídu po isté body a budú chcieť hrať futbal, čo nám vždy vyhovovalo.

mfk revuca 025. Ako ste vnímali - mali ste hrať 5. ligu, ale nakoniec ste sa udržali?

  • V prvých momentoch sa riešilo, či vôbec nastúpime, pretože mužstvo bolo už počas minulej sezóny v zlom psychickom stave. Navyše mnohí hráči dostali ponuky z iných klubov. Povedali sme si, že nechceme, aby v Revúcej futbal skončil úplne. S 5. ligou sme už boli zmierení. Dokonca sme mali prísľub od niektorých hráčov z okolia, že prídu hrať 5. ligu do Revúcej. Nakoniec sme dostali šancu hrať 4. ligu, v ktorej sme nepretržite od sezóny 2005/2006. Do poslednej chvíle sme váhali, či sa predsa len neprihlásime do 5. ligy. Nakoniec sme v 4. Z môjho pohľadu je to dobré. Predsa len, súperi sú tu atraktívnejší.

6. Ako často mužstvo trénuje?

  • Mužstvo trénovalo počas prípravy štyrikrát do týždňa. Na každom tréningu bolo minimálne 10 hráčov, čo je v našich podmienkach veľmi dobré. Počas sezóny sú tri tréningy do týždňa. S účasťou to už bude asi trochu horšie, pretože niektorí odídu do škôl.

Foto: archív klubu
Pripravil Ing. Štefan Tomášik

 

Čítať 2865 krát Naposledy zmenené pondelok, 28 august 2017 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!