streda, 06 marec 2024 13:16

Rožňava – 100 rokov telovýchovy a športu – autorská beseda Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Marec mesiac knihy už tradične patrí propagácii kníh, čítaniu a s tým súvisiacej vzdelanosti. Čítanie by ste mali zaradiť do svojich pravidelných aktivít aj kvôli zdraviu. A keďže schopnosť komunikácie mladých sa obmedzila na preposielanie fotiek a videí, v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave pripravili, v rámci Týždňa slovenských knižníc, podujatie o knihe a športe.

„V piatok 8.3.2024 o 16.30 sa uskutoční v našich priestoroch autorská beseda o knihe, ktorá je pre naše mesto jedinečná. Jej autor, Juraj Králik, zozbieral nesmierne vzácny materiál a koncom minulého roka vydal knihu Rožňava – 100 rokov telovýchovy a športu,“ prezradila riaditeľka knižnice Iveta Kyselová.

2024 03 08 Kralik GKPDDejiny telovýchovy a športu v meste majú viac než storočnú tradíciu. „Od malička som mal rád pohyb, športovanie, myslel som si, že celý život budem tráviť s deťmi, športovať s nimi. A splnilo sa mi to,“ rozhovoril sa autor zatiaľ prvej knihy, Juraj Králik. „Viac než storočnú tradíciu športu v našom meste som sa rozhodol vydať knižne. Môj pôvodný zámer bol spracovať všetky obdobia do jednej publikácie. No pri sumarizácii a triedení nesmierne vzácneho materiálu som usúdil, že to nie je možné. Prvá časť, ktorá je venovaná rokom 1845 – 1945 vyšla koncom minulého roka a pripravujem pokračovanie, ktorá by mala byť do roku 1990,“ dodal autor.

Pozývame širokú verejnosť na autorskú besedu s Jurajom Králikom o knihe Rožňava – 100 rokov telovýchovy a športu v piatok 8.3. 2024 o 16:30 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3, kultúrnej organizácie Košického samosprávneho kraja. Vstup je voľný.



Tatiana Bachňáková

Čítať 166 krát Naposledy zmenené streda, 06 marec 2024 17:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!