streda, 13 marec 2024 10:10

Svet cez tisíce očí – Čítanie je dar Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Svet kníh je nekonečným zdrojom rôznych informácií, inšpirácií a fantázie. Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, prostredníctvom projektu Svet cez tisíce očí, doplnila knižničný fond o 994 knižničných jednotiek. Cieľom bolo ponúknuť široký výber noviniek z rôznych oblastí, rôznych žánrov, pre všetky vekové kategórie.

„Prípravná fáza projektu bola v mesiacoch marec až jún 2023. Priebežne sa realizoval prieskum knižného trhu a záujem používateľov,“ povedala pracovníčka úseku doplňovania a spracovania knižničných fondov Tímea Bagačková Zollerová a dodala: „nákup a spracovanie nových knižničných jednotiek prebiehal v mesiacoch júl 2023 až marec 2024.“

Knižničné jednotky knižnica zakúpila od vydavateľstiev, online kníhkupectiev a tiež od miestnych kníhkupectiev, vo väčšine prípadov s výrazným rabatom. Každá kniha bola na titulnej strane označená pečiatkou s textom „Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia“. Nové tituly, ako i oznamy o finančnej podpore boli prezentované na sociálnych sieťach knižnice, na webovej stránke knižnice a v katalógu knižnice.

rv kniznica IMG 20231003 142234

Čítanie má pre ľudstvo špecifické výhody v každom veku – od raného detstva až po starobu. Grant 10000,- € (spolufinancovanie 1179,16 €) z FPU pre Gemerskú knižnicu Pavla Dobšinského v Rožňave prispel k nákupu nových kníh pre všetky vekové kategórie.

Čítaním si zlepšíme pamäť, písomný prejav, znížime stres, zlepšíme koncentráciu, posilníme sebavedomie, spomalíme priebeh zdravotných ťažkostí.

A v neposlednom rade nezabúdajme, že je to skvelá forma relaxu.

 

 

Tatiana Bachňáková

Čítať 186 krát Naposledy zmenené streda, 13 marec 2024 11:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!