streda, 09 január 2013 17:12

Markus, Lara a Viktória ako prvé tohtoročné deti na strednom a hornom Gemeri potešili svojich rodičov Doporučený

Napísal(a) KCs
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Malá Viktória sa narodila mamičke Gunárovej v rožňavskej nemocnici ako prvé tohtoročné dieťa V Novom roku 2013 na gynekologicko–pôrodníckom oddelení v Nemocnici  s poliklinikou v Revúcej 210 minút po polnoci uzrelo svetlo sveta prvé bábätko, ktorému rodičia dali meno Markus. Je to štvrté dieťa pani Margity z Revúcej.  Chlapček vážil 2 900 gramov a meral 50 centimetrov. O štyridsaťpäť minút neskôr sa na tom istom oddelení narodilo dievčatko prvorodičke Gabriele. Lara vážila 3 100 gramov a merala 49 centimetrov.

V Nemocnici s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave sa ako prvé bábätko v tomto roku narodilo dievčatko menom Viktória. Zdá sa, že toto meno sa v Gemeri akosi udomácnilo. Presne pred rokom prvý novorodenec v neďalekej Revúcej dostal taktiež meno navlas rovnaké. V preklade z latinčiny znamená  víťazstvo.

Malá Viktória Gunárová prišla na svet v rožňavskej nemocnici 1. januára 2013 (v utorok)  až o 14.30 hod. Dievčatko vážilo 2 740 gramov a meralo 45 centimetrov.  V rodine Gunárovcov je to druhé dieťa. Na svoju sestričku sa teší staršia 3-ročná Simonka. V týchto minipretekoch tak po druhýkrát zvíťazila Revúca nad Rožňavou.


Zdroj: Karol Csobádi, Korzár
Foto: archív



{jcomments on}

 

Čítať 3026 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!